Ank van der Waal

Waar in 2014 Mijn Moment eindigde met een operatie om eindelijk van mijn morbide obesitas af te komen begon 2015 heerlijk. De kilo’s vlogen eraf, vastbesloten om een gezond lijf te krijgen. Een gastric bypass betekent dat je zonder maag door het leven gaat, dat je kleine beetjes kan eten en het belangrijkste voor mij: dat je niet meer de hele dag alle dingen wilt eten die je ruikt en ziet. Bijwerkingen zoals intolerantie voor suiker en koolhydraten waren er niet en alles ging goed. Ik werd zelfs nog sportief en heb de Ladiesrun van 5 kilometer gelopen. Dit had toch wel Mijn Moment kunnen zijn.

Ondertussen werden er zakelijk ook wat knopen doorgehakt. Onze lunchroom stond  in de stille verkoop. Minder gasten in de stad door het online koopgedrag, in de omgeving 40% minder traffic en het bestedingspatroon van de gasten maakte dat Cappucino Rotterdam ons zorgenkindje was geworden. Net voor de vakantie kregen we een super bod en binnen 2 weken was het verkocht. Weg stress! Nieuwe plannen om Antichic uit te gaan breiden borrelden op. Wat een heerlijkheid was dat gevoel en dat net voor onze vakantie. Al een heel stuk slanker en met alleen Antichic zouden we voor het eerst in jaren keihard vakantie gaan vieren. 

Nou, dat feest heeft precies één week geduurd want mijn blonde god moest plotseling worden opgenomen in het ziekenhuis. Iets met zijn darmen, maar wat? Doodziek heeft hij 2 weken allerlei onderzoeken gehad, ontelbare klysma’s, maagsondes en CT-scans. Er ging vanboven niks in en er kwam vanonder niks uit. Uren zat ik naast zijn bed en dan ga je dingen doen die je beter niet kan doen namelijk googelen. Boven de 50, drinken en een beetje roken, in 90% van de darmgevallen is kanker de diagnose. SLIK. Het zal toch niet? Ondertussen vlogen niet alleen bij mij de kilo’s eraf en was een operatie voor mijn blonde god de enige optie. Wat een feest was het dat het ‘maar’ een twisted dunne darm en verklevingen bleken te zijn. Iets wat spontaan kan voorkomen maar operatief hersteld moet worden. Mijn blonde god was gezond!!

Ik kreeg een slappe energieloze hap mee naar huis, maar gelukkig had ik energie voor 2 en hadden we 2 maanden nodig om weer back on track te komen. Nu zijn we helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Minus 56 kilogram en een lunchroom, maar met Mijn Moment van 2015: Gezondheid!!


Ik  ben Ank van der Waal. In love met mijn blonde god en mijn twee dochters. Werkend in en voor ons restaurant Antichic in hartje Rotjeknor http://www.antichic.nl . Prettig gestoord en recht voor z’n raap ga ik door het leven.  Mijn motto? “Alleen dooie vissen zwemmen met de stroom mee”.

10 gedachten over “Ank van der Waal”

 1. Wat geweldig dat je energie in overvloed had zodat jouw lief daarop kon leunen. Ik hoop dat 2016 een liefdevol, gezond en sportief jaar wordt voor jullie… Het is jullie gegund!

 2. Geweldig voor jullie Ank Ron er weer bovenop gekomen,jij ziet er te gek uit.Ik zie t aan onze Berry min 42 kg v a 1 aug.Voelt zich ook perfekt word weer pappa en dan nog een dochter geweldig.Wij wensen jullie een geweldig 2016 en komen zekerrrr een keertje eten leuk om jou weer eens te zien Kanjers goed uiteinde ook voor jullie Kids.Dikke knuffels Bep en Fred

 3. Avatar foto
  Suzanna Magdalena

  Een mooi ‘Jouw Moment’.. En in 2016 gaan we het NOG mooier doen met de kwart van de enige echte Rotterdamsche Marathon!!
  Lieve knuffels!

 4. Avatar foto
  Carla Zuyderwijk van Leijden

  Beste Ank, ik ken je niet persoonlijk, maar je blonde god wel, wij hadden daar onze vriendengroep in Hoek van.Holland. Maar ik.volg je/jullie op FB. Her is,geweldig wat je hebt neergezet. Een voorbeeld voor vrouwen die te zwaar.zijn en er over denken.er iets aan te gaan doen. Zelf heb ik.Anorexia gehad. De andere kant van de médaille, maar weet daardoor, wat het is om met eten op een manier bezig te zijn, die verschrikkijk is. Houdt dit zo vol. Je doet het super goed!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven