Ank van der Waal

Ank van der Waal Mijnmoment 2014Mijn Moment, altijd weer een gewichtige zaak om over na te denken. En Mijn Moment 2014 moet natuurlijk ook een gewichtig moment zijn.

Daarvoor moet ik toch een stukje historie schrijven van laten we zeggen 30 jaar. 16 jaar was ik en ik had de bijnaam Ankieplankie. Dat plankie werd in de loop van de jaren een dikke eiken boom. 30 jaar ben ik onderweg geweest, onderweg van twijgje naar een dikke eik, naar een twijgje en talloze keren terug. Elk dieet heb ik in die jaren geprobeerd en dan het liefste streng crashen want dat gaat zo lekker snel. Ook goed voor je humeur en je relatie om drie maanden bij een acupuncturist te lopen die elke week een naaldje in je oor zet en er dan – op een beetje kwark na – niks bij te eten. Ja slank was ik, dat wel, maar toen ik tijdens een tripje Londen van ellende niet eens meer een trap opkwam heeft mijn blonde god liefdevol, doch dwingend een boterham in mijn smurf geduwd.

Een jaartje of drie geleden was ik het zat. Geen diëten meer en nooit meer lijnen, want ik werd er gek van. Een heerlijke tijd was dat, alles eten wat ik lekker vond en veel. Maar ja dat lijf hè, dat werd er niet mooier op. Stiekem vond ik het verschrikkelijk, maar diëten of lijnen, nee dat niet meer. Foto’s vermeed ik want die beelden kwamen toch wel heel hard aan en mijn kop in het zand steken, ja daar ben ik heel goed in als het om mezelf gaat.

2014 begon topzwaar en in februari besloot ik dat de maat vol was. Ik, Ank 46 jaar in alles happy, familie, vrienden en werk! Ik kan multitasken als de beste in de drie bedrijven die we hebben en dan kun je niet eens je eigen lijf onder controle hebben? Oké zei ik tegen mezelf – ik praat heel veel tegen mezelf – nog één keer ga ik het doen en dan op een gezonde manier: afvallen met hulp. Ik kwam in contact met het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam, waar ze verschillende tweejarige programma’s hebben voor obesitaspatiënten. Een afspraak was zo gemaakt, wel geduld hebben want ik mocht in april komen. Daarna volgde een periode van voorlichtingsavonden, DNA- psychische- en bloedonderzoeken en gesprekken met de internist en chirurg, voordat iedereen groen licht gaf. Het advies was een maagverkleiningsoperatie, een gastric bypass. Een omleiding van je slokdarm op je dunne darm zonder maag. Een heftig advies, maar gezien mijn verleden wel het beste.

Ondertussen was het oktober en stond ik op de wachtlijst. Wel was ik zo verstandig om maar vast ‘normaal’ te gaan eten met als resultaat dat de eerste 15 kilo eraf was. Op 28 november 2014 was het zover. Ik mocht me melden om 06.30 uur, totaal niet zenuwachtig en er klaar voor. Toen ik wakker werd had ik maar één gedachte: dit is mijn nieuwe leven, dit is Mijn Moment!


Ank van der Waal, 46 jaar gelukkig in de liefde met mijn blonde god, samen hebben we 2 horecazaken Cappucino Rotterdam en restaurant Antichic. Mijn creativiteit kan ik kwijt in Style of Ibiza. Moeder van 2 dochters. Quote: Alleen dooie vissen zwemmen met de stroom mee!

17 gedachten over “Ank van der Waal”

 1. Hallo Ank, wat top dat je dit vertelt. Volgens mij is het voor enorm veel vrouwen een on going battle. Knap dat de knop om is bij je! Ik ben stiekem;-) ook wel benieuwd naar hoe het nu met je gaat.

 2. Mooi Ank! Ben benieuwd of je na een maand al een resultaat hebt behaald waar nog happier van wordt dan dat je al bent 🙂 xxx

 3. TOP!, plankje hoeft niet meer, haha, maar een struise
  Goedinhaarvel zittende dochter, met een tig….? kilo’s
  minder, dat! moet lukken. Veel sukses in 2015 met al je
  wensen. Trots LY.

 4. Avatar foto
  Ellen Paaimans

  Je was en bent altijd al een bloedmooie vrouw dun of iets meer gevuld, ik bewonder je omdat je nu ook voor je gezondheid deze stap hebt gemaakt, Het gaat je zeker lukken omdat jouw doorzettingsvermogen oneindig is L.Y.

 5. No matter what size, your character is bigger than a house…full of warmth and good rotterdamse honesty! I am so happy for you that you are putting yourself first. The surgery is just the commitment to transition the will. The best to you always!

 6. Avatar foto
  Kim Swagemakers

  Zoals de dochter van Roos van Vught het in haar #mijnmoment zo mooi zei: ‘ met jou ‘binnerlijk’ zit het wel goed. Stoer om te delen hoor, geniet van je nieuwe jij in 2015.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven