Annelies Verhelst

Eigenlijk had ik er best kort over kunnen zijn. Sint Maarten, 11 november, en ik had zin om naar een feestje van een voormalig huisgenootje te gaan. Niks bijzonders zou je denken, maar de praktijk is al jaren een beetje anders. Tijdens, maar ook nadat ik overspannen was – en daarna tijdens mijn depressies, zag ik meestal huizenhoog tegen feestjes op. Of het nou bij iemand thuis was of in de kroeg ergens. Veel mensen, drukte, drank, en als er openbaar vervoer voor nodig was om heen en weer te gaan, was het helemaal problematisch. Natuurlijk dwong ik mezelf meerdere malen om gewoon te gaan, en vaak genoeg viel het erg mee. Mijn voormalig huisgenootje had ik al zeker een jaar, denk ik, niet gezien. Dus ik wilde wel even naar haar feestje. Het was na een drukke werkweek, dus nog veel achterstallig schoonmaakwerk op zaterdag en dan ook nog Sint Maarten, dus rond etenstijd behalve koken ook nog continu op en neer naar de deur. Voorheen was ik daarna wel gesloopt en had ik me het liefst met een dekentje op de bank verschanst. Gek genoeg deze avond niet. Dus ik trok mijn leukste shirt aan en deed mijn haar op de leukste manier die ik kende, beetje make-up en hop, de fiets pakken naar de stad. Gewoon de kroeg in lopen waar het feestje te doen was, onbekende mensen de hand schudden en hopen dat ik niet de hele avond alleen zou staan. Dat gebeurde helemaal niet en het was beregezellig. Wijntje in de hand, kletsen met leuke mensen en de tijd vergeten. Toen we ruim na middernacht een andere kroeg gingen opzoeken, was ik normaal gesproken naar huis gegaan. Verandering van plaats doet me meestal ineens beseffen dat ik best moe ben, maar dit keer niet. Dus ik ging nog vrolijk even mee en lekker dansjes doen.

annelies verhelst mijn moment 2017

Dat ik het de volgende dag moest bekopen met het laatste biertje dat echt niet-normaal verkeerd was gevallen, deed aan de lol niks af. Ik besefte dat ik voor het eerst zonder moeite ergens heen was gegaan, had genoten, niet overal op aan het letten was en niet vooral naar de deur keek, lekker had gekletst en lol had gemaakt. Voor het eerst sinds langer dan ik me kan herinneren. Als je dat nooit hebt gevoeld is dit echt moeilijk voor te stellen, dat besef ik maar al te goed. Wat is nou ff de stad in voor een feestje? Voor mij voelt het alsof ik een klein traumaatje heb overwonnen. Dat ga ik komend jaar nog eens een paar keer doen!


Annelies Verhelst werkt als SEO Consultant voor online marketing bureau Maxlead in Oegstgeest. Nog steeds happy woonachtig in de leukste wijk van Haarlem met twee katten en leuke buren. Te volgen op haar eigen blog www.anneliesje.nl en @anneliesje op Twitter en Instagram.

Foto boven: Pauline Quéré @pliens (https://www.twitter.com/pliens)

4 gedachten over “Annelies Verhelst”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven