Danny Oosterveer

“Wat zijn jouw ambities voor komend jaar?” vraagt Emile me begin dit jaar. De vanzelfsprekendheid van de vraag en het ontbreken van een paraat antwoord brengen me aan het twijfelen.

Ik heb me nooit echt druk gemaakt om keuzes. Natuurlijk zijn er altijd wel belangrijke beslissingen geweest, maar die heb ik altijd gemaakt binnen het kader van ‘wat zo hoort’: een mooi diploma, een gave baan, een leuke vriendin en een leuk huisje.

Check, check, check en check!

En nu?

Ik ben blijkbaar niet de enige die hier mee zit. Het heeft een naam: de quarter-life crisis. Wikipedia zegt er het volgende over: “a person begins to feel doubtful about their own lives, brought on by the stress of becoming an adult”. Het afgelopen jaar heb ik hier veel over nagedacht. Ik merk dat ik nu toe eigenlijk altijd veel mijn leven afspiegel tegen dat van anderen. En die anderen zijn een slechte raadgever. Werken bij een innovatieve online startup, veel geld verdienen bij een corporate, studeren in Amerika, rondreizen in Australië…  Het gras lijkt er altijd groener. En daar word ik dan weer onzeker van. Zonde! Want ik heb het heel goed. Nu het jaar tegen z’n einde loopt besef ik me meer dan ooit tevoren dat ik volledig zelf bepaal wat ik met m’n leven doe.

Mijn learning voor 2013 is: weg met de verwachtingen, gelukkig zijn met wat ik heb en bewust kiezen voor dat wat ik graag wil.

Ik wil echter niet wachten tot het nieuwe jaar om dit voornemen in praktijk te brengen. Mijn moment van 2013 is mijn keuze. Mijn keuze voor mijn Anne. In stijl van 2013 als selfie:

DSC 1325 edited 1200DSC04094 1200

Ik ben Danny Oosterveer (@DannyOosterveer). Datasexual. Dat wil zeggen:een nerd gekruisd met een marketeer. Hou van online, dingen bouwen endata(visualisatie). Ik werk bij Marketingfacts, en woon in Arnhem samen metAnne en Goliath.

11 gedachten over “Danny Oosterveer”

 1. @Rene,
  De theorie wel gedrag is denk ik een langetermijnproject. Maar goed ik ben blij dat ik het me nu realiseer en niet pas bij m’n midlifecrisis 😉 Bedankt! Jij ook een topjaar gewenst!

  @Emile
  Yes! 🙂 Volmondig. Jij ook een mooi volgend jaar!

  @Martijn
  Eens! Kunst is om er wat vaker bij stil te staan

 2. Mooi geschreven Danny, probleem is vaak generaliseren. Wat bij een ander past, hoeft niet bij jouw te passen. Dus alleen jijzelf kan bedenken en voelen wat bij jouw past. Wat een ander doet en belangrijk vindt is zijn overtuiging. Waar jij gelukkig van wordt is jouw ding.
  Het maakt de mensen juist zo mooi dat iedereen zo verschillend is 😉
  Love you xx

 3. Wat lees ik nu? Je gaat trouwen! Gefeliciteerd kerel!
  En je hebt gelijk… weg met die verwachtingen en gewoon doen wat goed voelt. De beste wensen en tot snel!

 4. @Edwin haha! Potverdimme, en dan werk jij zo hard aan de inhoud. *mompelt iets met de aanhouder wint…*

  @Astrid, dankje! Wijze woorden

  @Annelies Dankjewel!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven