Edwin Hofs

Edwin Hofs, Foodie en private chef @EdsKitchen

Ieder jaar verbaas ik me over de snelheid waarmee het voorbij gevlogen is en ook dit jaar is geen uitzondering. Het verzoek van Henk-Jan om iets te schrijven over mijn momenten van 2010 was voor mij aanleiding om mijn agenda weer eens door te bladeren (ja, bladeren!).
Veel leuke opdrachten, bijzondere ontmoetingen en een aantal inspirerende reizen zijn voor mij de steekwoorden voor dit jaar.

Zo mocht ik in Mei op het FoodLoversFestival workshops geven. Twee dagen lang mensen iets vertellen over vergeten groente en ze er mee laten koken. Super om te doen en goed om te merken dat er wel degelijk veel mensen zijn die een meer dan gemiddelde interesse hebben in wat ze nu eigenlijk eten.

Ook samen met mijn vriendin Kyonne naar Italië was geweldig. Hoewel we de liefde voor het land delen was het er de afgelopen zeven jaar maar niet van gekomen om het te bezoeken. Dit jaar dus wel en we hebben er van genoten. Van de mensen, de gastvrijheid, het landschap en hoe eten en drinken zo’n prominente plaats inneemt in het dagelijks leven.

Edwin_Hofs_Lancia_Stratos_980

Een ander bijzonder moment was de trip naar Engeland die ik met goede vriend Pim maakte. Met zijn zelfgebouwde Lancia Stratos zijn we naar een enorme kitcar beurs geweest. In bijzonder slecht weer met 50 km/h over de snelweg (harder kon niet want dan spinde de auto; geen regenbanden) oordoppen in tegen het motorgeluid: het schept toch een band.

Een geweldig culinair moment van 2010 was het bezoek aan de Salone del Gusto in Turijn. De grootste ‘Eten & Drinken’ beurs van Europa. Een paar dagen lang proeven en genieten; van de producten en van de makers. Ik was er om (Italiaanse) producenten te ontmoeten en producten te vinden die ik zou willen importeren. Kleine producenten met kwaliteit als enige meetlat. Die het hele verhaal van grondstof tot eindproduct kennen en er graag en vol hartstocht over vertellen. Dat verhaal wil ik graag horen en daar wil ik anderen ook graag deelgenoot van maken: het voegt wat mij betreft echt iets toe als je bijvoorbeeld weet waar de olijfboom staat en hoe de olie van die olijven gemaakt is. Dat is ook de basis voor de webshop waar we nu druk mee bezig zijn. Niet alleen producten, maar juist ook de achtergrond ervan zullen er een belangrijke plaats innemen.

Edwin_Hofs_Bommel_980

De komst van Bommel in November is toch wel een bijzonder persoonlijk moment. Nooit gedacht dat zo’n klein hondje zo’n grote impact zou hebben. Niet alleen vanwege het uitlaten en de tijd die je bezig bent met het opvoeden maar hoe je ‘s morgens ook opstaat, hij reageert elke dag weer zo enthousiast dat je met een glimlach aan de dag begint.

2011: ik heb er zin in

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven