Elja Daae

Sommige momenten gaan natuurlijk niet alleen over jezelf. En dan is het lastig om ze te delen, vind ik. Zo was het ook voor Mijn Moment van 2017. En daarom twijfelde ik of ik het wel moest publiceren.

Ik kan je wel vertellen wanneer het was: 17 november. En dat ik die dag niet snel zal vergeten, omdat we die dag een uitslag kregen als afronding van een proces waar we al jaren mee bezig waren. Een uitslag die enerzijds verdrietig stemde, maar tegelijkertijd ook een soort van erkenning inhield. Nee, je bent geen slechte moeder. Ja, er is iets aan de hand. Ja, we kunnen je helpen om de volgende stappen uit te vogelen.

En hoewel je natuurlijk geen twee momenten mag noemen in je ‘Mijn Moment’, volgde op die 17 november de topdag van 9 december. Waarop twee van mijn kinderen een zwemdiploma haalden en de derde met zijn klasgenoten een LEGO-wedstrijd won.

Alle drie zagen ze resultaat van hard werken en op alle drie was ik supertrots. Zo veel fantastische resultaten op een rijtje, dacht ik bij mezelf, van alle drie mijn kinderen op 1 dag, die krijg ik nooit meer op 1 dag!

Maar meer dan de prestaties zat het geluk hem in het besef: het zal allemaal wel goed komen met die kids van mij.

En dat is uiteindelijk het belangrijkste gevoel dat je als mens en als moeder kunt hebben. En de reden dat ik die 17e november tóch nog een mooi moment ben gaan vinden.


Elja Daae is spreker, trainer en auteur op het vlak van social media en online content. Ze schreef twee boeken en is bezig met nummer drie, over de menselijke kant van merken die zich online begeven. En ze blogt (vrijwel) iedere dag op www.eljadaae.nl.

6 gedachten over “Elja Daae”

 1. Avatar foto
  Jose Geertsema

  Zonder het te duiden geeft je moment herkenning. Dank je wel, mooie moeder!

  Moeder zijn, het leven van kinderen ontvangen en samen ontdekken, het is zo vaak én én.

 2. Mooi!

  En onthoud, je hebt het zelf gezegd: “lastige” kinderen ( die aanhalingstekens mogen nog groter ) zijn het mooist.

  We hebben ze nodig

  Liefs

 3. Iets groots van veel waarde op een mooie subtiele manier gedeeld, heel mooi Elja en alle goeds voor het nieuwe jaar voor jullie allemaal!

 4. Kinderen de veiligheid geven mens te worden – wat wil je nog meer? Prachtig om te lezen.
  Heel veel goeds voor alles wat het nieuwe jaar gaat brengen!

 5. Mooi verwoord. Hoop op nog vele topmomenten van je voor het komende jaar.
  Zelf hoop ik volgend jaar eindelijk ook eens wat stappen te zetten, na enkele jaren van ellende, wordt het tijd een een topjaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven