Erik Visser

Ik heb niets met verjaring. Eigenlijk lieg ik. Ik heb juist heel veel met verjaring. Ik haat het! Ik haat ouder worden! Het gaat standaard veel en veel te snel en het cliché is waar: hoe ouder je wordt hoe sneller het gaat. Mijn walging en diep ongenoegen stijgen daarom ook exponentieel.

Maar dit jaar diende 42 zich aan. Een cijfer dat gevoelsmatig van geen kant deugt maar voor een enthousiaste genieter van sci-fi, en dat ben ik, wel heel bijzonder is.

42 is “the Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe and Everything”.

Tijd om de handschoen op te pakken en te kijken hoe ik deze onvermijdelijke verjaring betekenis kan geven.

Erik Visser 2 alsiklatervolwassenben

De wereld beter maken is een behoefte die ik als zesjarige al uitsprak en waar ik tot op de dag van vandaag actief inhoud aan probeer te geven. Ben ermee bespekt, het is mijn kompas in het woelige leven en ik heb het geluk gehad om daarbinnen ook echt te kunnen werken en ernaar te kunnen leven.

Maar de afgelopen jaren bekroop mij ook een ongenoegen dat al die meters die ik maak, het bloed, zweet en tranen die ik en velen met mij, er in steken maar zeer weinig zoden aan de dijk zetten en het, zeker als ik het op mezelf betrek, slechts gerommel in de marge is.

Ik ben klaar met die marge. Ik wil impact, veel impact. Ik wil dat we als mensheid “om” gaan. En eindelijk eens willen inzien dat we waanzinnig zijn afgedwaald en als lemmingen het ravijn in lopen. Het is meer dan tijd de gevestigde macht af te zweren en de psychopathische leest waarop onze maatschappij nu op is geschoeid te verwerpen. Dat we het lef hebben om onze directe angsten te overwinnen en te kiezen voor een breinonploffende renaissance in plaats van de bijna onvermijdelijke apocalyptische ondergang.

Goed. Impact. Hoe pak je dat aan? Heb me al eerder verbonden aan grote organisaties, dat is het niet. Groot is altijd relatief.

Het is waanzinnige ideeën en inzichten najagen. Het is het onvoorwaardelijk geloof in iets waar geen normaal mens een weddenschap op zou durven afsluiten. Waar ze weerstand tegen hebben, angst zelfs. En dat dan aangaan alsof je leven er van afhangt. Nooit los laten hoe vaak je ook onderuit gaat. Terwijl je alle zekerheden los MOET laten en het onbekende moet omarmen.

Mijn eerste stappen zijn goed.is, waar we alles wat goed is vieren. En sinds oktober Operation Education, opgericht door Claire Boonstra. Die, door radicale vernieuwing binnen het onderwijs te stimuleren, waardegedreven educatie mogelijk maakt waar ieder kind/mens tot volle bloei kan komen.

Natuurlijk nog niet radicaal, waanzinnig en impactvol genoeg, hoe goed ook. Ideeën zijn er, maar ben mijn moed (als introvert en verantwoordelijk vader van twee geweldige kerels) nog aan het verzamelen. Ik heb meer tijd nodig en die gaat te snel, veel te snel.


Erik Visser (@erikvisser). Vader van 2 kerels waar ik zielsveel van hou. Liefhebber van mensen in alle mogelijke verschijningsvormen. Gebruik digitale communicatie om de wereld een beter te maken en te houden.

17 gedachten over “Erik Visser”

 1. Avatar foto
  Annelies Verhelst

  Hee die foto is op een vrij bekende locatie gemaakt 😉
  42…ik krijg altijd complimenten als ik die ergens in kan verwerken…jij kan het een heel jaar doen 😉
  Het ding van tijd is dat er precies genoeg van is…

 2. Is dat zo Huub? Weet het niet zo over het tij maar de wind is gunstiger dan ooit. Er leeft en broeit van alles. Er is zoveel potentieel dat het een misdaad tegen de mensheid is dat we dat potentieel niet omarmen en een echte eerlijke oprechte kans geven. Hoe eng ook. (En aan dat laatste is best een mouw aan te passen.)

 3. Dank je wel Eva, wat fijn dat ik dat mag en kan doen. Ik wordt natuurlijk super nieuwsgierig naar hoe en waar ik je tref 🙂 En die BOEM energie gaan we omzetten naar iets moois!

 4. Ja de reis naar 42 worden was het waard Annelies. Heb zelfs twee t-shirts met 42 erop die ik extra graag draag dit jaar 🙂 Maar “it’s all downhill from here” of weet je nog een mooi getal waar ik me op kan verheugen?

 5. Lieve Erik, uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat je je ook alvast kunt verheugen op 43, 44, 45 en 46 jaar. Over een tijdje zal ik je vertellen hoe de 47 is 😉
  En wat Sanne zegt…you rock!
  Liefs!

 6. Wat mooi om dit te lezen Erik. Je hebt, in de paar maanden dat je pas op de voorgrond actief bent bij Operation Education, al een enorme impact gehad. Ik ben ongelofelijk blij met je en ik help je graag moed te verzamelen voor je volgende grote sprong. Hoewel ik natuurlijk hoop dat we die impact samen gaan maken met Operation Education en United4Education, en al het moois wat er nog komen gaat 🙂

 7. Ik ben er van overtuigd dat Operation Education en United4Education in 2015 impactvoller dan ooit zullen zijn Claire. Het is een waanzinnig leerzaam, dynamisch en spannende tijd die waar de vonken van afspatten. We doen dingen die nog nooit eerder zijn gedaan.

  Ik hoop dat we het voor elkaar krijgen dat oe en u4e straks bulkt van de maatschappelijke overwaarde waar zeer capabele en inspiratievolle mensen de ruimte, middelen en partners vinden om dingen te realiseren die onze dromen overstijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven