Erik Visser

Dit jaar niet zozeer een moment maar meer een gevoel. En geen lekker gevoel.

Mis de vonk, het geloof, de passie en de wil die mij altijd zo drijft. Mijn hart zit er niet in.
Een jaar waar je doorheen ploegt. Vlees nog vis. Waarin je op tandvlees loopt, je de zwaartekracht extreem voelt en je strijdlust ver te zoeken is. Waar de energie de grond in lijkt te lopen en lucht dikker is dan water. Zo-zo, gaat, maakt ’t uit.

Dat is nieuw voor mij. Had het wel eens incidenteel, maar dit jaar kan ik ’t maar niet van me afschudden.

Terwijl ik het zo goed heb, warm huisje, liefhebbende kinderen, vriendin en familie, prima baan. Veel geluksmomenten en genoeg creatieve uitspattingen om de wereld een beetje beter te mogen maken.

Zo is bijvoorbeeld http://goed.is in november live gegaan, een idee dat ik een tijd geleden samen met Henk-Jan heb uitgebroed en nu binnen mijn huidige werk bij EEN kon waarmaken.

Het is een groepsmicroblog waar optimisme, “het goede”, hoop, enthousiasme, passie, menselijkheid, BAAS is. Elke post recht uit ’t hart. De essentie, bloot, puur, echt. Objectiviteit = uit. Oprechte subjectiviteit = in!
Lekker en inspirerend om te bekijken. Blijmakend terwijl je wacht op de trein, uit het raam staart, een opkikker nodig hebt. Of weer wil geloven in die betere wereld waar we allemaal van dromen. Een site die je vervult met dat goede gevoel wat we zo hard nodig hebben.

Knap ironisch gezien mijn huidige staat van zijn 🙂 Maar het weerhoudt me niet om grootse plannen te hebben met goed.is voor 2014. Ga mijn vonk weer vinden en van waarde zijn.


Ik = Erik Visser (@erikvisser). Vader van 2 kerels waar ik zielsveel van hou. Liefhebber van mensen in alle mogelijke verschijningsvormen. Gebruik digitale communicatie om de wereld een beetje beter te maken en te houden. En nu dus ook initiatiefnemer van goed.is. Doe mee!

17 gedachten over “Erik Visser”

 1. Stom van mij zeg, dan volg ik je toch al een ’tijdje’ maar van Goed= had ik tot dit moment niet meegekregen. Waar #mijnmoment toch al niet goed voor kan zijn? En die vonk komt vast in 2014 🙂

 2. Jeetje Erik, wat een eerlijk moment. En jij je vonk kwijt… Ik kan me niet voorstellen dat je die in 2014 niet tegen gaat komen. Mensen met een bezieling zoals jij horen niet lang vonkloos te leven.

 3. Avatar foto
  Sandra van Kolfschoten

  Niks ironisch aan.
  We maken vaak dat wat we zelf graag willen (leren)
  Zoals kinderen kadootjes kopen
  die ze zelf het liefst hebben…

 4. Verheug me op je grootste plannen in 2014… dank in ieder geval voor delen van je gevoel over dit jaar. Wat mij betreft slaat in ieder geval de vonk van Goed= wél over. Wat een mooi initiatief!

 5. Typisch gevalletje jaar van de Slang; geen aanwijsbare reden, maar toch veel onrust voelen. Gelukkig voor jou begint op 31 januari het jaar van het Paard, het jaar waarin doen, actie en ontdekken centraal staan. Benieuwd wat het jou zal brengen!

 6. Heb ik ook gedacht Kaj. Maar er zijn genoeg mooie inspirerende zaken/kansen die me anders helemaal in vervoering en “aan” gezet hadden. Nu maken ze me alleen maar blij op dat moment en daarna zakt het lood weer in de schoenen. Dat is zo’n onbekend gevoel. Dat zit dieper dan een nieuwe uitdaging vinden.

 7. Ik ben eigenlijk nooit bezig met wat de cosmos me misschien gaat brengen Anke maar heb nu erg de neiging naar 31 januari uit te kijken 🙂

 8. Dank je wel voor dit eerlijke mijn moment. Het geeft woorden aan hoe ik me afgelopen jaar ook met grote regelmaat heb gevoeld. Ik wens je een jaar vol borrel & bruis

 9. Interessant en duidelijk beeld. Enerzijds de mineur. Anderzijds je enthousiasme. Ergens toch in balans. Zo voelt de sfeer die jij met jouw tekst hierboven beschrijft. Ik wens je een balansrijk 2014 zonder dat vervelende gevoel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven