Frans Miggelbrink

Op zoek naar mijn ene moment zwerf ik door de herinnering van al die persoonlijke momenten op zoek naar dat ene beeld waarin het jaar samenkomt, dat ene moment waar alles op zijn plek valt of alles in gruzelstukken uit elkaar spat. Tussen al die momenten van verdriet en geluk en momenten van twijfel en vrees kom ik terecht bij die snikhete zomerdag: Half tien in de avond en ons nieuwe nog niet bewoonde huis is leeg op mij na. Ruikt naar verf en zittend op een kratje bier in de deuropening van de voordeur kijk ik naar ons nieuwe uitzicht. Het nieuwe huis smeekt om de dag van morgen en om ingekleurd te worden. Dat moment dat ik proost met mezelf op de onzekerheid van morgen in de wetenschap dat niets zeker is en alles vergankelijk.

De melancholie van die dag was er ook omdat met de post een nieuw pronkstuk voor mijn verzameling aankwam: Een grote foto gesigneerd door de hoofdrolspelers van de oer oude tv serie Bonanza van echt lang geleden. Pa, Little Joe en Hoss met hun opdracht die voelt als een persoonlijke geschreven op deze foto. Vergankelijkheid, de relatieve toekomst en alle herinneringen tot die dag van afgelopen zome . Dat moment dat ik er toen nog één dronk op alles wat er zou komen dat was mijn moment waaraan ik nu terugdenk in ons al behoorlijk ingekleurde huis.

Frans Miggelbrink met Bonanza 1200

Mijn naam is Frans Miggelbrink (55 @miggelbrink) Dagvoorzitter, presentator en bovenal Achterhoeker.

4 gedachten over “Frans Miggelbrink”

  1. Ik herinner me een andere hete zomerdag: 23 augustus in Terborg. Vergeet ik niet zo gauw…en jij was de aanstichter! Vergeet ik ook niet zo gauw! Ik wens je een heel mooi 2014 met een blijvend mooi uitzicht op alles wat je maar wenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven