Hanneke van Stokkom

Hanneke van Stokkom, Trainer digitale media

Mijn moment van 2011

2011 was een bijzonder jaar, in meerdere opzichten. Ik heb dan ook een hele tijd moeten nadenken over wat mijn mooiste moment van het jaar was. Het was een jaar van keuzes en consequenties, eerlijk zijn naar mezelf en ontdekken welke keuze mij de meeste innerlijke rust zou geven. Dat van die innerlijke rust is iets wat ik me pas de laatste maand besef. Het woord an sich zei me nooit zoveel, maar ik begrijp nu eindelijk wat ermee bedoeld wordt.

Wat ik dit jaar heb geleerd is dat je heel gelukkig kunt zijn, ook al zouden de omstandigheden waarin je verkeert, een heel ander idee kunnen geven. Mijn persoonlijk mooiste moment van 2011 was namelijk in het ziekenhuis.

Na een eerste operatie volgde een spoedoperatie, waarna ik wakker werd in een prachtige kamer waar ik helemaal alleen lag. Later bleek dat de intensive care vol lag en ik daarom in het brandwondencentrum terecht was gekomen. Ik lag op een separeerkamer, met alle voorzieningen van dien. Een matras dat zichzelf continue opblies en ook weer leegliep, een priveverpleegkundige, een scherm naast mijn hoofd en een scherm aan mijn bedeind.

Hoe raar het ook klinkt, ik lag daar zo enorm gelukkig te zijn. Na alle stress van voorafgaande maanden, was een groot probleem nu voorgoed uit de wereld. Daarnaast had ik zoveel liefde en warmte gekregen van de mensen die op de hoogte waren. Ik heb me zelden zo rijk gevoeld.

Zakelijk gezien was het ook een mooi jaar. Naast vele individueel geboekte trainingen, mocht ik voor de tweede keer de M!Academy leiden bij Capgemini en werd de Rabobank een hele grote klant. Mooiste momenten bij de trainingen: In de ogen van deelnemers zien dat er kwartjes vallen. Het overbrengen van mijn passie en kennis van online en vervolgens merken dat die kennis binnenkomt. Daar word ik blij van. Mooi moment ook, het ontwikkelen van een goede online strategie waarmee een klant meteen aan de slag kon. Nog meer mooie momenten, het begeleiden van studenten bij de HAN en hun presentaties zien bij hun klanten. Sinds ik weer aan de slag ben, ben ik, ook zakelijk gezien, met name aan het genieten van het feit dat ik het allemaal weer kan. En dan is zelfs een rit naar een trainingslocatie in Zeeland, die langer dan 3 uur duurt, een cadeautje. Puur omdat het weer kan.

De foto die ik hierbij heb geplaatst is die van mij en mijn leenhond, Fender. Vind het beeldend om te laten zien hoeveel ik buiten ben. Heb via www.dewijksite.nl een hond gevonden die ik regelmatig mag lenen. Wel de lusten, niet de lasten dus.

Voor 2012 heb ik mooie plannen. Ik krijg nog een laatste operatie waarna ik deze fase voorgoed achter me kan laten. Voor en na die tijd ga ik veel trainingen geven waar ik blij van word. Samen met Ingeborg Hakstege, Gerard van Houtert en Matthijs Hazeleger. En na de operatie wil ik twee dagen in de week gaan interimmen. Zodat ik niet alleen over online praat, maar het ook zelf weer ga uitvoeren. En daarna zie ik wel verder, de wereld ligt voor me open…

Hanneke van Stokkom >>

9 gedachten over “Hanneke van Stokkom”

 1. Avatar foto
  Harriet Kollen

  Jou verhaal raakt! Mooi Hanneke hoe je beschrijft hoe jij je weg gelopen hebt dit jaar. Spannende momenten en enorme opluchting lees ik.
  Het werkt aanstekelijk hoe jij je vakmanschap inzet om kennis te delen. Walk your talk, dat is wat je doet.
  Je bent een rijk mens!

  Liefs Harriet

 2. Stralende blauwe ogen … en stralende bruine ogen 😉
  Mooi, hoe je tijdens zo iets gróóts, zo blij kunt zijn met het kleine, dat dan heel groot is: een ‘vanzichzelf opblaasbaar’ matras. En daar gaat het om.
  liefs,
  Nynke

 3. 2011 was bijzonder en heftig tegelijk. Niet allemaal zoals gepland, maar wel zoals blijkbaar bedoeld. Wens je een heel mooi en gelukkig 2012!

 4. 2011 is voor jou een heel bijzonder jaar geweest. Niet altijd hadden Anneke en ik de actualiteit in de gaten en dat betekende, dat we sommige momenten totaal hebben gemist….
  Wij zijn blij voor jou en de jouwen en wensen je heel veel gezondheid, succes en creativiteit in het nieuwe jaar!
  Groet, Anneke en René

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven