Harmke Oudenampsen

2012 is voor mij het jaar waarin we zoeken naar de weg omhoog. Na diverse operaties, een gipskorset en pijnlijke behandelingen, horen we eind vorig jaar dat het niet meer goed komt met de rug van mijn lief. Hij heeft zenuwpijn. Altijd. En dat heeft gevolgen, zowel geestelijk, lichamelijk als emotioneel. Voor ons alle vijf.

Toch laten ze ons niet vallen, beloven ze bij de Maartenskliniek in Nijmegen. In het voorjaar wordt mijn lief twee weken opgenomen voor een intern traject pijnmanagement. Hij doet mee aan een onderzoek dat landelijk veel aandacht krijgt. Erkenning helpt altijd, maar lost ons probleem niet op. In Nijmegen gaan ze hem ‘kwaliteit van leven’ terug geven door je niet langer te verzetten, maar de pijn te accepteren en je leven erop aan te passen. Het is een hele strijd als je nog zoveel plannen hebt, maar uiteindelijk staakt hij zijn verzet en komt herboren thuis. Het voelt als een nieuwe start. We zijn hoopvol, maar niet voor lang.

Na vier zware privé-jaren, waarin onze oudste dochter weer helemaal gezond werd na een verkeersongeluk, de jongste twee jaar slecht sliep en de zorgen om mijn lief, eisen hun tol. In de zomer stort ik in. Social media was lang mijn life-line, maar nu even niet. Het is één grote warboel in m’n hoofd. Als Henk-Jan, de initiatiefnemer van dit bijzondere blog bij ons op bezoek komt voor een film, zeg ik al te weten waar #mijnmoment over moet gaan, maar dat ik er nu nog niet over kan praten.

In het najaar leggen we de puzzel met stukjes van ons leven langzaam weer in elkaar. Uiteindelijk vinden we die weg waar we naar zochten. We klimmen, vallen af en toe naar beneden, maar zetten de weg omhoog definitief in.

Ondanks de storm die door ons prive-leven raast, hou ik met mijn bedrijf stevig koers. 2012 is mijn ‘investeringsjaar’. Het is tijd voor een nieuwe naam die beter past bij wat ik doe: MediaShot voor video & online storytelling.

Als oud-verslaggever van landelijke en regionale nieuwsrubrieken heeft mijn hart altijd bij het beeld gelegen. Dankzij de groeiende vraag naar video, nieuwe technieken en de mogelijkheid te delen via youtube naar andere social media, mag ik weer doen wat ik het allerleukste vind: filmpjes maken! Soms alleen, vaker met een team van geweldige cameramensen en editors.

In 2012 investeer ik veel tijd in het delen en bundelen van kennis: hoe vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf in dit razende communicatietijdperk?

Samen met communicatiestrategen en internetspecialisten trainen we bedrijven hun verhaal online beter te vertellen. En met drie mediaprofessionals gaan we eindelijk los met Publicitytrain. We bepalen de nieuwswaarde van organisaties, zodat ze door free publicity zichtbaarder worden. We winnen zelfs de derde prijs voor het ‘Beste ondernemersidee van Oost-Nederland’. Geweldig!

Organisaties zichtbaar maken door hun verhaal te vertellen. Een mooier vak is er niet. De weg omhoog is gevonden. Nu blijven klimmen.

7 gedachten over “Harmke Oudenampsen”

  1. Indrukwekkende prive bagage. Bijzonder hoe je daarnaast zakelijk anderen tot leidraad kan zijn. Mooi!

    Ik wens jou, je lief, je kinderen en hen die je verder dierbaar zijn een voorspoedig en zakelijk gunstig 2013!

    Sterkte!

  2. Een heftig jaar. Maar wat las ik laatst voor oneliner: ‘Never waist a good crisis’. Het zet je met beide benen op de grond en je ziet wat echt belangrijk is. Ik weet, het is makkelijk praten vanaf de tribune. Op het veld moet het gebeuren!!
    De weg naar boven lukt op zakelijk gebied wel aardig denk ik. Succes en sterkte!!

  3. Er gaat veel schuil achter dat altijd stralende gezicht! Verdriet en ook een enorme wil om te stralen, om te (over)winnen. Ik ken je als iemand die waarmaakt, die gaat voor wat ze wil. Dat gaat je ook in 2013 weer lukken. Hou vast aan je dromen.

  4. Wat mooi en bijzonder omschreven…ik heb ongelooflijk veel bewondering voor jouw doorzettingsvermogen en kracht om met zoveel positiviteit 2013 in te knallen en die koers omhoog te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven