Herinneringen | Elja Daae

Vandaag is het zo ver: de verhuizers komen alles inpakken. Na twee jaar Turkije en in totaal 7,5 jaar buitenland verhuizen we terug naar Nederland.

Van de week zat ik nog even wat foto’s op mijn computer in mapjes te zetten en backups te maken. Ik keek door twee jaar aan foto’s en realiseerde me dat er iets niet klopte. Althans, dat deze foto’s anders waren dan die van de jaren daarvoor.

Andere jaren had ik veel meer foto’s van activiteiten. Feestjes, uitjes met en zonder vrienden, vakanties. Maar de fotos van de afgelopen twee jaar gaan met name over ons gezin.

Honderden foto’s van mijn man en onze jongens, stoeiend. In bed, op de bank, aan tafel, in de tuin, wachtend op de schoolbus, in het park naast ons huis, van onze straat, aan het ontbijt in een tentje in de buurt.

De foto’s laten perfect zien waar onze focus lag deze afgelopen jaren: op ons gezin. Op thuis. We waren naar binnen gericht en niet naar buiten. Veel thuis in plaats van veel uit.

Ik kom er pas de afgelopen maanden achter hoeveel we NIET gedaan hebben. Hoeveel we NIET gezien hebben.

Spijt?

Nee.

No regrets.

Het was wat we nodig hadden.

Ik vertrek naar Nederland met een paar kostbare nieuwe vriendschappen en heel veel herinneringen.

Het is goed zo.

1 gedachte over “Herinneringen | Elja Daae”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven