Hermannus Stegeman

Heerlijk voelt het, om de uitnodiging van Henk-Jan in de bus te krijgen voor een nieuwe #MijnMoment. Even rustig een moment zoeken om het afgelopen jaar te beschouwen, terug te kijken en te zoeken naar de hoogtepunten/dieptepunten..

Vertwijfeld voelt het, deze afgelopen weken, terwijl ik probeer te zoeken naar welk moment ik onderwerp moet maken van #MijnMoment2013. Waar ik de afgelopen twee jaar weinig moeite had om er één of twee te vinden, weet ik het nu even niet meer.

Bijzonder voelen ze:
Compleet door de kou bevangen bijkomen met de groep van Flusso, van een beklimming en afdaling van de Kandel in Waldkirch..
Het ontwikkelen van het platform MijnHoreca.nl en de ontdekkingen die we hebben gedaan dit jaar, wát een energie en een prachtig project..
Paul Fagel Naarden binnenrijden met het hele peloton van TourCulinair, het saluut bij het graf van Karel de Vos en uberhaupt het organiseren van een prachtig TourCulinair-weekend dit afgelopen jaar..
Het moment dat onze oudste van 9 heel bijzonder het beertje, dat mijn moeder bij zijn couveuse legde, adopteerde met de woorden: “ik denk dat na de dood van iemand er allemaal hele kleine stukjes in de dingen van die persoon terugkomen, dus er zit ook een klein stukje oma in dit beertje”..
De verbondenheid in de familie bij het graf, een jaar ná het overlijden van mijn moeder..
Met Karin heerlijk genieten met z’n tweetjes op het strand tijdens een fantastisch weekend Texel..
Samen met de boys een ruïne beklimmen en fantaseren over het kasteel tijdens de vakantie in Hayingen en Bratislava..

Het zijn er zo een paar van een werkelijk hele serie, die me eigenlijk allemaal even lief zijn, de één misschien anders speciaal dan de anderen, maar er eentje uitpakken zou de anderen te kort doen.

Leven met volle teugen, zo voelt het. Ik geniet, elk moment weer. Terugkijkend besef ik daarmee dat ik géén MijnMoment heb voor 2013 en dat voelt rijker dan ooit.

Dank je Henk-Jan, voor dát besef.


Ik ben Hermannus Stegeman, @hermannus, horeca-dier, spelletjes-fanaat, fiets-idioot, warm-analyticus, trotse vader en echtgenoot, zojuist zelf-ontdekt levensgenieter, rijk en dankbaar.

16 gedachten over “Hermannus Stegeman”

 1. Ja, zo had ik ook echt jouw #mijnmoment voorgesteld!
  Heerlijk te lezen dat je naar mijn idee evenwichtig in het leven staat. Dat is misschien ook wel de klik die er tussen ons is… zo voel ik dat tenminste en ben er blij mee!

 2. Mijn eigen weg kiezen voelde eerst best wankel, maar ik merk dat mijn “twijfel” steeds meer een kracht is en daarmee inderdaad heel veel balans en evenwicht geeft. Wordt echt tijd voor eens heerlijk bij praten, mooie twitterlunch of zo René en Roos?

 3. Misschien is dit gebaar waarin je, moment na moment afpelt en even stilletjes neerlegt op ons bureaublad, wel de essentie van #mijnmoment. Dank je Hermannus. Zo leer ik nog eens kennen.

 4. Avatar foto
  Seung van Straten

  Dit is zoals ik je ken! Genietend van de momenten die het leven brengen, hoe klein ook. En al heb je andere jaren wel één moment kunnen kiezen voor deze blogsite, ik weet zeker dat je ook in die jaren eigenlijk meerdere momenten hebt gehad die je dierbaar of memorabel zijn geweest.
  Fijn te lezen dat het goed met je gaat! Succes met alle dingen die op je pad komen.

 5. Avatar foto
  Luc Timmermans

  Volgens mij is dat waarover Mijn Moment gaat. Het terug brengen naar 1 moment, naar dát moment en je dan realiseren dat en zoveel momenten zijn waar het om gaat, waar je gelukkig van wordt en je realiseren dat dit niet in 1 moment gevangen hoeft te worden.

 6. En evenzo Huub, ik heb ze ook inderdaad stuk voor stuk en nog veel meer afgepeld en neergelegd, gezocht, gewogen.. Wat #MijnMoment dan met je doet is bijzonder en mooi. Ik hoop dat ik dat kon overbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven