Jan Dijkgraaf

Het was 5 augustus. Een bloedhete dag. Ik had een afspraak in Restaurant & Hotel Hoog Holten met een blonde mevrouw, die iets verlaat in haar Jaguar de parkeerplaats op kwam rijden. Ik kende haar van tv, zij kende mij alleen van Twitter. We hadden – alles in het nette – een prima middag. En ik beloofde dat ik een hit voor haar zou schrijven.

Ik heb nog nooit een hit voor iemand geschreven. Geen idee of ik het kan.

We zijn bijna vijf maanden verder en ik heb nog geen letter op papier. Zo eens per maand DM ik haar daarvoor mijn excuses. Ze verzekert me keer op keer dat het geen haast heeft. Ze vertrouwt er, geloof ik, op dat ik het kan. En dat het vanzelf wel komt. Een keer. Maar zo zit ik er niet in. Als ik iets beloof, doe ik het. En doorgaans binnen de gestelde termijn. Vooralsnog heb ik gefaald.

Waarom dan toch dat moment gekozen als mijn moment van 2013? Was het het Jaar van de Faal volgens de Eestergaster astrologie?

Nee. Het staat voor: jezelf altijd blijven vernieuwen. Niks je hele leven hetzelfde doen. Niks inkakken. Niks op de automatische piloot. Nieuwe dingen proberen, nieuwe werelden verkennen, het is mijn heilige overtuiging dat dat de mens levend en voor eeuwig jong houdt.

En na 5 augustus volgden er ook nieuwe dingen die wel lukten. Zo begon ik met Luuk Koelman en Ollie de website hoemannendenken.nl, die al in de derde maand meer dan 217.000 unieke bezoekers had. Ik veranderde mijn BV met de vreselijke naam BBB Communicatie en Media BV in VOF Buttkicken.nl, omdat kontschoppen mijn core business is. Voor mijn dagelijkse column op 99woorden.nl is serieuze (lees: betalende) belangstelling van twee grote media, dus die gaat binnenkort verhuizen. Ik sloot een contract met de hotste uitgeverij van dit moment, VI Boeken, voor de biografie van de Haagse ADO-hooliganbaas (tevens mediafiguur) Henk Bres. Ik begon met Phaedra Werkhoven de Social Media Brigade, die ouders en docenten van pubers gezond social-mediaverstand wil bijbrengen. Ik ga het boek ‘Kom van je krent’ maken voor mannen (en vrouwen) van boven de 40 die nog één keer hun leefstijl willen veranderen en stap daarvoor over naar uitgeverij Scriptum. Ik pikte lijk toen Nelson Mandela dood ging met een citatenboekje én reacties dat vijf dagen na zijn dood in de winkel lag. Ik…

Genoeg ge-ik. Ik heb andermaal een fantastisch jaar achter de rug als handelaar in woorden en concepten en 2014 belooft een minstens zo goed jaar te worden. Als je dat in december al weet, mag je jezelf gelukkig prijzen. Alsmede met mijn blakende gezondheid. Want dat deed ik ook nog in 2013: ik kwam van mijn krent.

En wat die hit betreft: die moet en die zal en die gaat er komen. In 2014. Bedankt voor je geduld, Marga Bult X


Ik ben Jan Dijkgraaf (@jndkgrf) en ben professioneel buttkicker van beroep en Rotterdammer van geboorte. Ik schrijf, praat en coach voor geld. Ik woon in Eesterga met 1 vrouw, 2 weekendzoons, 2 katten, 5 kutschapen en tig websites (www.buttkicken.nl, www.99woorden.nl, www.hoemannendenken.nl, www.socialmediabrigade.nl)

9 gedachten over “Jan Dijkgraaf”

  1. Hahahaha……mooie foto Jan, zeker na heel wat maanden shoot eindelijk gelukt want met zo’n kop heb je het nou eenmaal moeilijk om er goed te blijven uit zien….alle gekheid ik hoop ook dat 2014 een fantastisch jaar voor je gaat worden want aan onze samenwerking zal het niet liggen, dat weet ik wel zeker….tot gauw Jan en een prettige jaarwisseling!!

  2. Mooie overdenking Jan! Deels was het als of ik in een spiegel keek. Mocht je nog bijzondere invallen of ideeën hebben, in Rotterdam is altijd een luisterend oor. Er zijn namelijk vele mogelijkheden. Om ze alleen tot uitvoering te brengen, blijft de grote moeilijkheid. Mocht je weer eens in de geboorteplaats zijn, laat me het even weten, dan kunnen we elkaar, als je het op prijs stelt, weer eens ontmoeten en over alles ‘bijpraten’.

  3. Elkaar inspireren, vertrouwen, het delen, meeleven, groeien, vol passie in t leven staan, zo maar enkele ingrediënten, welke m.i. belangrijker zijn dan ‘ n hit produceren. Er was een bijzondere click, zeg ik. Dan is wederzijds begrip en geduld op z’n plaats. Jij ook bedankt Jan, wens je ’n daverend en creatief 2014!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven