Judith Huinink

2012 een jaar vol lichtpuntjes

Hoe zoet kan bovenstaande klinken? Hoe euforisch? Niemand kan een jaar vol lichtpuntjes hebben denk ik altijd als ik zoiets lees… en toch ga ik het nu zwart-op-wit op papier zetten.

2012 werd mijn jaar vol lichtpuntjes. Nog nooit heb ik zó uitgekeken naar het starten van het nieuwe jaar als vanuit 2011 naar 2012. 2011, een jaar waarin ik persoonlijk vele tegenslagen ben tegengekomen en veel angst heb gehad. Angst omdat bij mij, kanker werd geconstateerd. Angst omdat ons huis op instorten leek te staan. Angst omdat mijn partner zijn baan was verloren. Angst voor alle basisfundamenten van je leven: een dak boven je hoofd, een bed om in te slapen, eten op tafel en goede gezondheid. Samen keken we uit naar 2012.

En ineens is daar de uitnodiging van Henk-Jan om mee te doen met mijn moment. Waar ik 2011 overgeslagen heb, wil ik mijn momenten in 2012 met jullie delen.

Mijn moment van 2012 kan niet anders zijn dé dag dat ik precies 1 jaar kankervrij ben,  27 mei 2012!

Waarom precies deze datum? Een gat sprong ik in de lucht toen ik op 27 mei 2011 te horen kreeg dat alle kanker weg was. Geen verdere behandelingen meer nodig, maar toen kwam de angst. Angst omdat je kanker hebt gehad, terwijl je nog jong bent (35). Angst omdat je eigen lijf je ‘verraden’ heeft en niet eerder kenbaar heeft gemaakt dat er iets mis was.

Nadat ik te horen kreeg dat ik kankervrij was, begon de strijd pas voor mijzelf. Alles proberen een plek te geven. De rollercoaster waarin je wakker wordt – in de achtbaan met je hoofd opkop – naar rustiger water leiden. Veel om te verwerken en dan die mijlpaal. Die mijlpaal die je onbewust in je hoofd hebt gepland. Als we maar 1 jaar verder zijn, dan is alles voorbij. Weet je, in het hele jaar 2011 ben ik opgelucht geweest, maar niet één keer blij. Blij kon ik zijn toen ik 1 jaar kankervrij was. Het moment om te dansen en een gat in de lucht te springen, wat ik ook gedaan heb. Na 1 jaar tel je weer je zegeningen en zie je alle lichtpuntjes. Verjaardagen in goede gezondheid, een baan voor mijn partner, ons huis dat toch bleef staan, een zorgeloze vakantie, lekker bezig zijn in je werk en leuke klanten voor Chilax. Door angst worden alle lichtpuntjes zichtbaar en kun je ze tellen. Het zijn er vele.

Mijn zakelijke moment was 6 oktober 2012. Ik mocht mijn diploma acupunctuur ophalen. Waarbij het van te voren leek op een formaliteit, heb ik gehuild van blijdschap en spanning toen ik mijn diploma in de handen kreeg. Weer zo’n mijlpaal dat getekend is door kanker. Maar wat ben ik er blij mee! Eindelijk sta ik, waar ik vorig jaar had willen staan. 2011 was een angstig jaar, 2012 heeft mij veel verdieping gegeven en wat heb ik in petto voor 2013? We gaan het zien…

Judith Huining met acupuntuur certificaat

12 gedachten over “Judith Huinink”

  1. Avatar foto
    Miranda de Keijzer

    Hoi Judith,

    Superfijn dat 2012 zo’n goed jaar is geweest en fantastisch dat je je scriptie afgemaakt hebt en je diploma gehaald!

    Op naar de lichtpuntjes in 2013……….

  2. doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, levenslust, geduld, en een ontzettend mooie dankbaarheid voor al het fijne in je Leven. Je bent nu sterker dan toen je hierin ging denk ik!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven