Kirsten Jassies

Mijn moeder zegt altijd dat ik een gelukskindje ben. Ik won vroeger alle spelletjes, waardoor mijn zus niet meer met me wilde spelen. Dreigde ik ondanks mijn geluk toch te verliezen, dan kon ik ook supergoed vals spelen. In het casino waar ik tijdens in mijn studententijd heen ging won ik ook altijd. Geen grote dingen hoor, ik deed alleen automaten en paardenraces en zette maximaal 2 euro in. Zo stopte ik eens 

nonchalant een euro in een automaat voor een vriendin die mijn geluk wilde testen en er kwamen 100 klinkende euro’s uit.

Zo had ik ook geluk toen ik mocht draaien op Lowlands. Met mijn vriendin Bonnie vormde ik tot een paar jaar geleden het elektrorock dj-duo Hotlipzz & Jane. Toen we in 2005 startten hadden we een lijstje met plekken waar we perse wilden draaien: Paradiso, de Melkweg, Tivoli en Lowlands. Ze zijn ons allemaal gelukt met als hoogtepunt primetime draaien in de India tent op Lowlands in 2008 dankzij een mailtje naar de programmeur die toevallig elektro dj-duo’s zocht. Een mailtje! Goed qua techniek zijn we nooit geweest, energiek en uniek wel, we maakten overal een feestje van. Met een goed netwerk en beetje mazzel zijn we gekomen waar we wilden. 

Dit jaar kwam het geluk ook via mail naar me toe in de vorm van een vliegticket naar Maleisië. Ik stel me voor elk jaar een of meerdere doelen. Voor 2016 was een van de doelen om meer in het buitenland te spreken. Een van mijn beste vrienden, Ronald, woont in Kuala Lumpur en daarom stond een klus in Maleisië op mijn lijstje om de reis te kunnen bekostigen. Ronald vond een social media week in maart. Te toevallig, dacht ik toen ik een mail verstuurde om te vragen of ze nog sprekers zochten. 

KirstenJassies MijnMoment

Op woensdag 9 maart stond ik op een podium in Kuala Lumpur als spreker op social media week Maleisië. IK! Vliegticket en een paar dagen luxe hotel werden geregeld, ik kon er nog een week aan vast plakken om met mijn bestie rond te reizen. Het was een bizar en bijzonder moment, daar op dat podium en ik had de hele tijd een dubbel gevoel: hoe gaaf dat ik hier sta, versus ik heb gewoonweg dikke mazzel gehad door op de juiste tijd een email te sturen naar de organisatie, het had ook elke andere social media specialist kunnen zijn. 

Succes is een keuze, riep ik in 1999 met mijn vuist omhoog tegen mijn vriend Marco, toen ik tot het talentenprogramma van Sanoma was toegelaten. Hij vond het vast charmant en glimlachte, maar ik heb er altijd in geloofd. Succes met een beetje geluk, dat wel.


Kirsten Jassies (1974) woont in Utrecht met Marco en hun twee kinderen, Mauro van 10 en Juno van 7. Ze is social media specialist en geeft zowel in Nederland als in het buitenland presentaties, workshops en trainingen over Instagram, Snapchat en video. 

4 gedachten over “Kirsten Jassies”

  1. Avatar foto
    Herma jassies

    Is jassies je meisjesnaam of de achternaam van je echtgenoot? Naam komt nl niet veel voor, is over het algemeen “ familie”?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven