Kirsten Jassies

Het is eind januari. Ik loop de zaal gehaast uit en trek mijn jas aan. Klaar met het geven van een korte presentatie over Instagram tijdens een dealer dag van een bekend automerk in Rotterdam. Het leek goed te zijn gegaan, de zaal was positief. Ik moet meteen door, naar de andere kant van Nederland om een workshop van een paar uur te geven aan MBO toppers in het Drents museum. Ik stap in mijn lieve oude Saab, die hier geparkeerd staat tussen al die dure auto’s. 

In de auto check ik mijn telefoon.

Er komt een appje binnen.

Het is mijn lief. 

“Ik weet wat je gedaan hebt. Het is voorbij.”

Staat het er echt? Ik lees de woorden nog eens en nog eens. 

Ik krijg vlekken voor mijn ogen. Mijn hart bonst in mijn keel. Ik raak in paniek. 

Ik bel. Hij neemt niet op. Wat moet ik doen?

Er racen allerlei scenario’s door mijn hoofd. Zal ik alles opbiechten? Zal ik ontkennen en liegen? 

Ik spreek een bericht in waarin ik zeg dat ik nu naar huis kom om met hem te praten. 

Hij appt even later terug dat hij niet thuis zal zijn. Ik voel een kleine opluchting want ik kan die workshop in Drenthe niet zo last minute cancellen. Zelfs in een persoonlijke noodsituatie wint mijn plichtsbesef. De autorit vliegt voorbij en mijn gedachtes ook. Gaan we uit elkaar na meer dan 20 jaar samen? Wie houdt dan het huis? Hoe zullen de kinderen reageren? 

Ik trek mezelf door de workshop heen en rijdt ’s avonds laat naar huis. Daar zit hij op de bank. Ik zie die harde blik in zijn ogen. Ik vertel alles. We huilen, praten en vrijen de hele nacht door. Ik wil hem niet kwijt. Ik besluit ervoor te vechten.

Ik vocht. En hij ook.

Na heel veel moeilijke, pijnlijke en ook mooie gesprekken en therapiesessies dit jaar kreeg ik nieuwe inzichten over mijzelf, mijn wensen en over ons samen. Door eerst in duizend stukjes uiteen te vallen, konden we alles opnieuw opbouwen. Een verbeterde versie, een level hoger.  We zijn er nog niet hoor. It’s an ongoing thing. We zijn zoveel mooier nu ❤️


Kirsten Jassies is Instagram trainer, spreker en auteur. Haar derde boek gaat over kiackass content voor social media en verschijnt voorjaar 2021. Met partner Marco en twee puberkinderen wisselt ze het stadsleven in Utrecht af met een seizoensplaats in een yurt op camping de Lievelinge.

Instagram.com/kirstenjassies

kirstenjassies.nl

5 gedachten over “Kirsten Jassies”

  1. Qo Kirsten wat ben ik jaloers. Ik zit in deze situatie aan jouw liefs kant. Maar mijn lief is zo in de war over zoveel zaken dat hij eerst moet inzien dat er hulp nodig is voor hem. Terwijl ik enkel “ons” wil redden. Zorg goed voor elkaar en hou vast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven