Lisanne van der Vaart

Lopen voor Lisanneleeft. Wie wil dat nou? Ik ben al ruim elf jaar ziek, en ik kan je vertellen: als je weinig contact meer hebt met de buitenwereld voel je je alleen. Alsof je geen vrienden hebt. Zo voelde dat voor mij altijd, tot mijn moment van afgelopen jaar, Lopen voor Lyme.

Mijn ouders besloten me op te geven voor Lopen voor Lyme. Dit is een evenement georganiseerd voor chronische Lymepatienten, georganiseerd door Berdien Renes en haar familie. En ja, die Lymepatienten, daar hoor ik bij! Mijn behandelingen zijn duur en de aanpassingen die ik nodig heb in huis ook. Ze besloten daarvoor geld op te halen.

Mijn vrienden van de middelbare school (van zeker een jaar of vijf geleden dus alweer) zijn eigenlijk de enige vrienden die ik heb. Als je geen vervolgopleiding doet en onderneemt vanuit je eigen kantoor, dan kom je niet zo veel mensen tegen. Om gezellig iets te drinken met mijn vrienden had ik al jaren niet genoeg energie en ben ik simpelweg te ziek. Daardoor had ik het idee dat ze er niet meer waren.

Ik was tot de conclusie gekomen dat alleen zijn niet zo erg was. Gewoon ik, zonder vrienden.

Toen mijn moeder ineens allemaal aanmeldingen kreeg van mijn vrienden en vriendinnen van de middelbare school om mee te helpen en mee te lopen, vond ik dat zo bijzonder. Ze zijn er wel!!! Ik zag ze misschien niet, maar ze zijn er wel. Ik ben niet alleen, er zijn wel mensen die om mij geven en moeite voor mij willen doen.

De weg naar Lopen voor Lyme toe was heftig (net als Lyme zelf, haha), er zijn een heleboel bedrijven geweest die ik kende via mijn blog, die mij gesteund hebben. Uiteindelijk heb ik meer geholpen dan de bedoeling was, maar het was het zeker waard. We hebben pakketten gemaakt met gedoneerde spullen en deze verstuurd bij een bepaalde donatie. Ook al deze hulp en alle donaties van mensen waarvan je helemaal niets had verwacht zijn heel bijzonder. Ze hebben zo bijna achtduizend euro opgehaald voor mij. Een waanzinnig bedrag!

Lisannevandervaartextrafoto2016

En dan de dag zelf, de Lopen voor Lyme dag. Een heel groot deel van mijn vriendengroep bij elkaar. Samen met familie en een aantal lezers van mijn blog. Uren gereisd om er te komen en klaar om voor mij een uur, of meer te gaan wandelen of hardlopen. Het feit dat ze er waren was al zó bijzonder!

Ik had me geen mooier moment van 2016 kunnen voorstellen. Mijn moment van 2016 zat vol liefde en vriendschap. Iets waarvan ik dacht dat dat niet meer aan mij besteed was, zeker in 2016 niet. Bijzonder, toch?


Ik ben Lisanne van der Vaart, op dit moment vierentwintig jaar oud en woon in Den Helder. In het dagelijks leven ben ik ondernemer, ik blog op Lisanneleeft.nl, mijn mind- en lifestyle blog. Daarnaast ben ik druk bezig met Lyme behandelingen.

4 gedachten over “Lisanne van der Vaart”

  1. Vrienden hebben is belangrijk, niet alleen in doe goede tijden maar vooral ook de slechte. Op het juiste moment hebben ze je laten weten dat ze er zijn en ik hoop voor je dat ze dat blijven doen.

  2. Ik weet zeker dat het voor veel meer Lymies een heel bijzondere dag was. Helemaal niet perse om het geld, maar juist om allemaal mensen bij elkaar te hebben die moeite willen doen voor je. Dat is zó bijzonder! Juist als je ze niet vaak kan zien 🙂 Jullie hebben echt een bijzondere dag gemaakt voor ons, zelfs zonder dat dat perse zo bedoeld was. Magic!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven