Lisanne van der Vaart

Dit jaar was er eentje die compleet anders liep dan ik had verwacht. Al ruim acht jaar, sinds mijn dertiende, ben ik chronisch ziek. Ik heb in die acht jaar zeker niet stil gezeten, ik heb mijn Havo diploma gehaald, ik had een fijne tijd met vrienden, en na de Havo ben ik voor een paar uurtjes in de week gaan werken in de administratie. Het zijn misschien voor een ander geen grote dingen, maar voor mij wel, ik was en ben er erg gelukkig mee.

Ik heb in die jaren geleerd elk lichtpuntje te waarderen, zelfs al voelde ik me heel erg slecht. Dat is iets wat je leert in zo’n situatie, ‘chronisch ziek zijn vraagt om chronisch optimisme’, zoals Loesje dat zo mooi zegt. Elk jaar opnieuw ging ik in als een levensgenieter, eentje die ondanks alles perse graag haar vrienden wilde zien, perse naar school wilde en daarna perse werken. Van thuis blijven, ook al is dat soms beter voor me, word ik niet gelukkig.

Dit jaar moest ik thuis blijven. Mijn gezondheid is zodanig achteruit gegaan dat ik me vooral ziek voel. Dat ik blij ben wanneer ik een blokje om kan eens in de week. Dat ik de gelukkigste mens op aarde ben wanneer ik mijn vrienden eens in de twee maanden kan zien. Dat mijn werk, nu nog drie uur per week, me sloopt, maar me tegelijkertijd zo gelukkig maakt.

Maar daarnaast heb ik mijn moment nog, datgeen waardoor ik me elke dag weer rijk voel, hoe slecht het ook met me gaat: mijn blog, Lisanneleeft.nl. Elke dag wanneer ik wakker word kruip ik achter mijn computer en heb ik allerlei berichtjes van lezers. Lezers die mijn blog gelezen hebben, en de moeite hebben genomen om te reageren. Dat is mijn moment. En dat moment vindt elke dag plaats.

Het is mijn grootste hobby, iets wat ik ondanks de lichamelijke beperkingen die ik heb nog wel kan. Ik heb iets om voor te leven, ik word gelukkig van het schrijven en het daagt me uit om elke dag weer iets online te zetten. Als ik me slecht voel is het iets waarvoor ik mezelf uit bed sleep, als ik me goed voel kan ik me helemaal uitleven en er enthousiast mee bezig gaan. Het is ook een stukje erkenning en waardering, mijn lezers luisteren naar me, accepteren me en waarderen me om wie ik ben en om wat ik vertel. En vriendschap, ik heb een vaste groep lezers en het voelt alsof zij mijn vrienden zijn, en dat is ontzettend fijn wanneer ik het huis niet kan. Toch een stukje sociaal contact!

En als allerlaatste kan ik iets toevoegen, iets goeds doen. Als ik met mijn blog een iemand een beetje blijer kan maken, aan het denken kan zetten of kan inspireren ben ik al tevreden. Ik krijg zo veel berichtjes van lezers met wat ze hebben geleerd van mijn blog en dat ze dankbaar zijn om hoe open ik alles deel en hoe mijn blog ze heeft geïnspireerd. Dat is toch geweldig?

Mijn moment is elke dag, ik schrijf iets, en ik krijg reactie. Pure rijkdom.

Ik ben Lisanne van der Vaart, een eenentwintigjarige jongedame uit Den Helder met een passie voor bloggen. Ik begon in 2010 en inmiddels is mijn blog mijn bedrijf, mijn grootste hobby en mijn passie. Ik vind het heerlijk om te schrijven over de mooie dingen in het leven! Bekijk mijn mind- en lifestyle blog op Lisanneleeft.nl

17 gedachten over “Lisanne van der Vaart”

 1. Ik vond het super leuk om je te ontmoeten, toen met de Beautygloss Party! Ik vind het altijd zo bijzonder hoe jij doorzet. Ik hoop echt dat je snel weer op een bergtopje klimt zodat je weer wat meer kunt ondernemen. Hopelijk tot snel eens weer! 😉

 2. Avatar foto
  Ingrid willems

  Mooi geschreven meid!
  De beste wensen voor het komende jaar gewenst namens een “collega-fibrogenootje”

  Groetjes ingrid

 3. Heeeeeeel erg mooi geschreven. Veel mensen kunnen een voorbeeld nemen aan jouw positiviteit. En laten we niet vergeten dat je ook gewoon écht goed bent in wat je doet, bloggen 🙂 Ga zo door!

 4. Zo mooi geschreven, met dezelfde positiviteit als op je blog! Ik denk dat ik je ongeveer sinds dit jaar volg, maar ik heb nu al ontzettend veel respect voor je en ik weet zeker dat dat alleen maar meer wordt volgend jaar! En dat het misschien weer beter gaat met je, zodat je volgend maar een nog positievere #mijnmoment kunt schrijven! Gelukkig nieuwjaar Lisanne! 🙂

 5. Zo mooi geschreven, met dezelfde positiviteit als op je blog! Ik denk dat ik je ongeveer sinds dit jaar volg, maar ik heb nu al ontzettend veel respect voor je en ik weet zeker dat dat alleen maar meer wordt volgend jaar! En dat het misschien weer beter gaat met je, zodat je volgend maar een nog positievere #mijnmoment kunt schrijven! Gelukkig nieuwjaar Lisanne! 🙂

 6. heel mooi stuk weer geschreven Lisanne. daarom volg ik je blog ook zo graag. je weet van de kleine dingen iets bijzonders te maken. je leeft het leven.
  hele fijne jaarwisseling en alle goeds gewenst voor 2014.

 7. Mooie foto Lisanne! Altijd leuk om te leren hoe je ondanks alles toch positief blijft! Ik wens je een gelukkig en gezond nieuw jaar!

 8. Wauw dit maakt mij even stil. Wat een doorzettingsvermogen en veerkracht toon je toch elke keer weer. Ik hoop dat 2014 het jaar wordt waar jij de ruimte krijgt om je leven weer meer in te richten zoals jij dat graag wil. Het is je van harte gegund!

 9. Heel mooi geschreven! Ik lees nauwelijks andere blogs, maar die van jou wordt bijna verslavend, haha. Ik denk door je pure kwetsbaarheid. Vooral doorgaan dus :). Heel veel liefs, Lieke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven