Marianne Zwagerman

“Papa, kan jij even naar mijn printer komen kijken?”

Ik stop met zoenen, kruip uit de armen van de man op wiens bank ik lig en kijk naar het meisje.

Ze lijkt op een elfje, zoals alleen meisjes van een jaar of twaalf dat kunnen. Op haar paarse nachthemd is een goudkleurig kroontje geprint met daaronder de letters ‘I’m the queen of the night’.

“Weet je wie dit is?” vraagt de man.

“Ja, jij bent Marianne. Papa heeft me over jou verteld. En we hebben samen op YouTube een filmpje van jou gekeken, je vertelde op tv over je boek. Ik ben Nina”, zegt het elfje terwijl ze me netjes een hand geeft.

De man staat op van de bank en loopt met het meisje naar de eetkamer van de villa. De muziek staat hard. Ik zie ze wel, maar hoor niet wat ze zeggen. Ik kijk naar hen. Hun interactie fascineert me. Ze houden overduidelijk veel van elkaar, dit ranke meisje en die lange knappe man.

Ik merk hoe mijn adem stokt terwijl ik naar ze kijk.

En tot mijn verbijstering voel ik ineens: ik zou zo ontzettend veel van jou kunnen gaan houden.

Van haar.

Van dat elfje.

Alles wat ik zeker wist was ineens anders.

Door liefde.


Marianne Zwagerman (@mariannezw) werkt als zelfstandig innovatiestrateeg voor media- en andere bedrijven, trekt het land in als spreker, kritisch interviewer en dagvoorzitter, is columnist bij BNR en mediacriticus op NPO Radio1. In 2014 kwam haar tweede boek uit, de roman ‘Leven als Jarmund’. Alle ‘Mijn Momenten” van Marianne tot nu toe bleken een voorpublicatie van deze roman. Misschien is Mijn Moment 2014 wel het begin van deel 2.

mariannezwagerman.nl

7 gedachten over “Marianne Zwagerman”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven