Marjolein Bongers

7 Februari 2014: een belangrijke dag… Op die dag kreeg ik namelijk de sleutel van mijn nieuwe huis. Vanaf het moment dat ik de woning binnenstapte, voelde deze jaren ’30-woning als ‘mijn huis’. Meteen was ik verliefd op de glas in lood-deuren, het interieur en de gezellig hoekjes. Het leek wel alsof het was voorbestemd. Maar die sleutel was voor mij zoveel meer dan de symbolische overdracht van de woning. Die sleutel was namelijk vooral de sleutel naar een nieuw begin. Een nieuw leven. Nieuw geluk!

Een jaar eerder had ik de beslissing genomen om – na 21 jaar samenzijn – te scheiden van mijn man. Het bleek het begin van de spreekwoordelijk welbekende achtbaan. Maar dat deze zo heftig zou zijn, met zoveel loopings… Diverse keren ben ik keihard naar beneden gedonderd. De sleutel van mijn nieuwe huis, moest het eind zijn van deze achtbaan en het begin naar nieuw geluk. Maar was dat ook wel zo?

Met veel hulp van mijn ouders en – welgeteld – één vriendin, heb ik een week lang geschuurd, geverfd, gepoetst en ingericht. Elke dag kwamen we een stap dichterbij het nieuwe leven van mijn zesjarige dochter Julia en mij. Wat voelde dat goed.

Twee weken na de sleuteloverdracht zijn we verhuisd. Onze eerste nacht… zó spannend. Ik was ervan overtuigd dat ik een nieuwe start kon maken en innerlijke rust ging vinden. Maar helaas… Nu alles voorbij was, bleek het verwerken van de scheiding pas echt te beginnen. Alle spanningen, plus de stress van de verhuizing en het runnen van mijn pas drie jaar jonge bedrijf, waren me niet in de koude kleren gaan zitten.

Vrienden dachten dat, nu verhuizing en scheiding waren afgerond, alles wel oké zou zijn. Wat heb ik me eenzaam gevoeld. In een klap leerde ik de betrekkelijkheid van vriendschap kennen. Ik ontdekte dat sommige vrienden, geen échte vrienden bleken te zijn. In de tijd dat ik ze nodig had, zag ik ze niet. Toen ik eenmaal was gesetteld in mijn nieuwe huis, stonden ze weer voor mijn deur.

Daarom heb ik in 2014 ervoor gekozen om emotioneel afscheid te nemen van een aantal mensen om me heen. Ik heb ze uitgenodigd in mijn nieuwe huis en mijn gevoelens met hen gedeeld; uitgesproken dat de vriendschap niet meer goed voelde. Confronterend, pijnlijk, maar ook een opluchting! Gelukkig kreeg ik ook uit onverwachte hoek steun. Heel bijzonder en mooi om te ervaren.

In 2014 ben ik ook tot het besef gekomen dat je het échte geluk in jezelf moet vinden en niet teveel moet laten afhangen van factoren om je heen. En dat is meteen mijn belangrijkste uitdaging voor 2015. Daarbij laat ik me graag inspireren door een quote van Merel Morre (@stadsdichterEHV) : ‘Hallo Leven. Trek iets moois aan, we gaan!’ Ik heb deze quote ingelijst in mijn woonkamer staan. In 2015 wil ik gaan en ik zal mijn mooiste jurk aantrekken. Hallo leven. Ik kom eraan!

Marjolein Bongers 2 Mijnmoment 2014

Marjolein Bongers (40) woont met haar dochtertje Julia (6) in Venlo. Ze is eigenaresse van House of Social Media; blogger, trainer, spreker, columniste, socialmedia strateeg en co-auteur. houseofsocialmedia.nl

28 gedachten over “Marjolein Bongers”

 1. Wat een verhaal. Je staat er krachtig en zuiver in. Dan komt het goed. Al zul je soms nog wel ‘rouw’ mogen toelaten. Zo heb ik mijn scheiding tenminste ervaren. Proces duurt langer dan je denkt. Maar het heeft jou niet meer in zijn greep, gelukkig 🙂 Ik heb grote bewondering voor hoe je hiermee omgaat. Proost op een heel goed 2015!

 2. Avatar foto
  Hanneke Bongers

  Lieve Marjolein, hier ben ik stil van.
  Het aller, allerbeste wensen wij jou en Julia van harte toe in het nieuwe jaar!

 3. Wow, knap hoe je dit bent aan gegaan. Succes met alles. Zoals jij zegt het echte geluk moet je in jezelf vinden en daar kan jezelf voor zorgen!

 4. Met een lach en een traan lees ik jouw verhaal, zo dichtbij zo samen zo wij.
  De tijd bepaalt wie je in je leven ontmoet, je hart bepaalt wie je in je leven toelaat, maar jij zelf bepaalt wie er in je leven blijft.
  Blijf op het echte pad en niet het rechte….Kus

 5. Wauw….wat mooi en recht uit je hart geschreven!
  Idd met vallen en opstaan…hopenlijk vindt ook jij t geluk weer in 2015.
  De eerste moeilijke stappen zijn gezet….hopenlijk gaan de volgende wat makkelijker!!
  N super jaarwisseling voor jou en Julia…
  liefs Daan,Marcel en extra kusje van Eva aan Julia.

 6. Marjolein, ken je dan niet zo goed. Maar ik voel je. Dit verhaal raakt me zo omdat het zo herkenbaar is. Die eenzaamheid, die klap. Maar wel gered en allemaal in je eentje! Wens je voor 2015, heel veel liefde, geluk en veel fun toe.

 7. Avatar foto
  Kristel Fleuren

  Mooi geschreven Marjolein. Die loopings zijn zo herkenbaar! Als de storm eenmaal is gaan liggen kom je er herboren uit. Veel liefde, geluk en rust voor 2015.

 8. Mooi verhaal Marjolein.. life can be hard sometimes.. gooi dan effe de high heels uit en trek lekker de slofjes aan;) Op naar een 2015 met mooie Juliamomenten, nieuwe uitdagingen en de juiste mensen om je heen! Toi toi toi!

 9. Kippenvel toen ik het de eerste keer las Marjolein. Ik ken je (wat) beter en niets meer dan respect voor de wijze waarop je het toch alleen allemaal doet!

  Ik hoop dat 2015 het jaar wordt waarin je (innerlijke) rust kunt vinden zodat je samen met Julia kunt gaan genieten!

  Veel liefs, Chris

 10. Avatar foto
  Connie Bongartz

  Lieve Marjolein,
  Ik vind je een dapper en sterk mens en wens jou en Julia een geweldig 2015 en een geweldig en goed leven toe.
  Dikke knuffel!
  Connie

 11. Hè Marjolein, wat mooi en eerlijk geschreven en zo mooi dat je bij jezelf bent gebleven en afscheid kon nemen van mensen die niet meer met je meegaan op dit deel van je pad. En de pijn van afscheid nemen en opnieuw beginnen en denken dat t punt ergens ligt en dat t dan eigenlijk pas begint, heel herkenbaar;-).
  Ik wens je een mooi 2015 toe, samen met Julia en alle mooie mensen om je heen!

 12. Avatar foto
  linda van der Aa

  Lieve Marjolein,

  Als je zo authentiek in alle situaties blijft handelen komt alles goed. Laat je leiden door jouw eigen kracht, passies en intuïtie! En dan weet ik zeker de jouw achtbaan een hele mooie rit voor jou in het verschiet heeft.
  Voor nu wens ik jou een top 2015 met lost of gezondheid and Happiness!!!!
  Xxx

 13. Avatar foto
  Jan Willem Alphenaar

  Eigenlijk zoals het ook in de post van Ilse Klein stond. Vrienden worden kennissen en kennissen verdwijnen (zoiets was het).
  Goeie stappen heb je gemaakt dit jaar schat, 2015 wordt de wederopbouw van jou!

 14. Stevig verhaal! Geniet van het kleine geluk, en wie weet loop het grote geluk tegen het lijf.
  Ik wens jullie beide een top 2015 en hou je vast aan die quote, “Hallo leven. Trek iets moois aan, we gaan”.

 15. Wat dapper dat je op deze manier hebt afscheid genomen van mensen die niets meer aan je leven toevoegen. Zij passen ook zeker niet bij je nieuwe quote, tijd om iets moois aan te trekken.

 16. Avatar foto
  Frank Huizenaar

  We weten het bijna allemaal….keihard kan het leven zijn. Uit ervaring weet ik
  wel dat een dergelijke gebeurtenis je ook weer naar nieuwe levensvreugde zal leiden. Hoe moeilijk dit vaak ook is maar door je samen met Julia te focussen op jullie ideale wereld en wat je goed gedaan hebt met de juiste mensen actie te ondernemen, zal er over jullie saampjes weer een warme zon gaan schijnen. Sterkte, komt goed Marjolein. Tip: “De wet van de aantrekking”. Door Esther en Jerry Hicks.

 17. Avatar foto
  Susan van Zon

  Heb je al lang niet meer live gesproken, wat een rollercoster zeg. knap hoe je dit beschrijft en hoe goed dat je voor je eigen geluk bent gegaan. Ik wens je niet alleen voor 2015 maar ook voor de daaropvolgende jaren, heel veel liefde, geluk en gezondheid toe.

 18. Hoi Marjolein, ik ben/was op de hoogte van dit verhaal! Ik heb de reacties van de mensen gelezen…buiten het feit dat ikzelf inspiratie haal uit dit soort verhalen waar mensen…zeggen wat ze denken, doen wat ze willen en hun keuze en beslissing omzetten in ‘echte’ actie…ben ik vooral geïnteresseerd waarom jij dit (persoonlijk) verhaal online wilt delen….als vader van een 5-jarige zoon…het mooiste waar jij elke dag energie en levensgeluk uithaalt is jouw mooie Julia…spreek je snel..Ton

 19. Hi Ton, goed om te horen dat je zelf inspiratie haalt uit de MijnMoment verhalen. De reden waarom ik mijn persoonlijk verhaal wil delen is dat ik wars ben van het hele “happy life” wat we voornamelijk op social media delen en lezen. Door mijn persoonlijke verhaal te delen stel ik me inderdaad kwetsbaar op, maar hiermee geef ik mensen ook de ruimte om mij persoonlijk iets beter te leren kennen. Dit is een belangrijk issue in mijn leven (geweest) met ups en downs, wat voor veel mensen herkenbaar is. Groet, Marjolein

 20. Wat een mooi en herkenbaar verhaal. Ik ben ook veel mensen kwijt geraakt toen het niet goed met mij ging. Ik was niet meer ‘de leuke, spontane’ en veel mensen hebben geen zin in gedoe. Ook ik heb hier afscheid van genomen en mijn mantra is dan nu ook ‘weg met de bullshit (mensen)’. Maar deze ‘Hallo Leven. Trek iets moois aan, we gaan!’ gaat ook bij mij op de muur. Ik besta, ik leef.. en is dat al niet genoeg reden om gelukkig te zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven