Marloes Lammers: Jack

Zoeken naar lichtpuntjes in deze bizarre tijden, waar tegenstanders elkaar te vuur en te zwaard bestrijden, is haast niet meer te doen. Mijn man blijkt tot dor hout te zijn gedegradeerd en ook ik ga die richting langzaam op. Juist omdat ons leven zo totaal anders is dan anders, lijken de maanden in elkaar over te gaan zonder noemenswaardige momenten.

Wat een bijzonder moment had kunnen zijn, mijn boekpresentatie, werd door corona teniet gedaan. Alle sociale activiteiten die mijn leven zo vol maakten werden geannuleerd, verschoven voor onbepaalde tijd of tijdelijk stopgezet. Stilstaan, terugtrekken tussen je eigen vier muren en hopen dat Corona aan je deur voorbij gaat tot je eindelijk gevaccineerd kunt worden.

En dan komt  op 23 februari een bericht dat alle andere berichten onbelangrijk maakt.. Ons eerste kleinkind lijkt niet te willen wachten tot het einde van de 40 weken, maar laat weten dat hij er genoeg van die buik. Er worden nog pogingen gedaan om hem tegen te houden maar tevergeefs. Na een pittige bevalling wordt op 24 februari 2021 onze kleinzoon Jack geboren.

Op bezoek gaan in het ziekenhuis is geen optie vanwege corona en omdat het kleine ventje het moeilijk heeft mogen ze pas op 4 maart naar huis. Geduld is dan een schone zaak. Driewerf hoera voor whatsapp en facetime waardoor we toch ietsje dichterbij lijken dan in werkelijkheid. We staan te popelen om hem te mogen zien. Op 13 april is het zo ver. Ook hier speelt corona weer een rol. Wel kijken, niet aankomen.

Zaterdag 8 mei, we zijn allebei al tenminste een keer gevaccineerd, breekt het grote moment aan en mogen we Jack eindelijk in onze armen houden. De cirkel is rond. Mijn hart stroomt over.

Leëvensvräud

’t ieëtsjte lit, d’r ieëtstje sjrai
kling vingere, jeboage
vashaode an hoed
eugsjer jesjlaose
óp oam kómme

noeëts tse vrug,
ummer óp tsiet
vier hant óp diech jewaat
klinge bókseboam

18 gedachten over “Marloes Lammers: Jack”

  1. Marloes, hopelijk wordt 2022 jouw jaar. Geniet van de mooie momenten van jullie kleinzoon Jack.
    Voor nu fijne Kerstdagen 🎄
    Jacqueline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven