Marrigt van der Valk

Februari, al een paar maanden liep ik met een geheim rond. Een geheim waar ik me voor schaamde. Het kon toch niet zo zijn dat het mij overkwam. Altijd een goede baan gehad, goede studie gedaan en toch zat ik in deze situatie. Bijna niemand die het wist, bang dat ik een stempel kreeg.

Ik was op The House of Power event. Opgericht door Sylvana Simons en Gracita Biezen. Zij organiseren o.a. events voor vrouwen om hun eigen pure kracht te ontdekken. Sylvana en Gracita deelden hun verhaal over wat ze hadden meegemaakt en wat het had gedaan met hun persoonlijke ontwikkeling. Het gaf mij de moed en drang om ook mijn verhaal te delen. Meer dan 100 vrouwen in de zaal en vele bekenden.

Gracita vroeg wie haar schaamte en doelen wilde delen. Ik stak mijn hand op en terwijl ik dat doe, bedenk ik waarom ik dat doe. Het zweet breekt me uit, met klamme handen, loop ik naar het podium. Kut! Nu moest ik mijn verhaal wel doen. Met een trilling in mijn stem, vertelde ik over mijn scheiding eind 2012, mijn baan verlies en mijn gevecht met mezelf.

Eind 2013 kwam ik in een situatie terecht waardoor ik financiële ondersteuning nodig had. Ik wilde er niet aan toegeven maar ik kwam in de bijstand terecht. Vond het vreselijk, het was mijn ego die er last van had. Faalangst omdat ik mijn dochtertje niet kon geven wat ik wilde geven naast liefde. Daarnaast schaamde ik me ervoor dat ik mezelf boven mijn dochtertje kies omdat ik graag dingen wil doen die ik echt wil doen. Of ik het allemaal wel goed gedaan heb en goed doe.

Ik brak in tranen uit en vele vrouwen met mij. Er waren veel meer vrouwen in de zaal die in dezelfde situatie zaten of hadden gezeten. Er ontstond een verbinding. Ik vertelde over mijn doelen voor 2014. Ik wilde voor financiële onafhankelijkheid gaan en een verre reis maken omdat ik vind dat ik dat verdien na een turbulent jaar.

De reacties waren overweldigend vanuit het publiek en Gracita vertelde me wat ik mag omarmen. En dat is liefde, liefde voor jezelf en gaan voor de dingen die je echt wilt doen. Na afloop werd ik omarmd door vriendinnen, door vrouwen die ik niet kende en die me hun kaartje gaven om mij te helpen.Ik voelde me opgelucht een zware last die van mijn schouders viel. Trots dat ik het had gedaan.

Een dag later maakte ik een moodboard op de muur, samen met mijn dochtertje. Mijn levensverhaal.

Marrigt van der Valk 2
Foto: Binne-Louwe Katsma / binne.nl

Een paar maanden later richtte ik mijn eigen bedrijf op; DURF online branding, marketing en events. Ben inmiddels uit de bijstand, heb al verschillende projecten gedaan maar wordt nog wel financieel ondersteund tot dat ik echt klaar ben om helemaal vrij te vliegen.


Marrigt van der Valk, Founder van DURF online branding, marketing en events. Geef o.a. social media training, adviezen aan bedrijven, bedenkt concepten, gesproken op evenementen o.a. voor marketeers RAI, blogger en social team TEDxAmsterdamWomen, social media ondersteuning The House of Power.
marrigt.nl

13 gedachten over “Marrigt van der Valk”

  1. Marrigt, ik ken je alleen van Twitter en uit de verte bij een nieuwjaarsborrel.
    Ik vind het Knap en moedig dat je dit kon zeggen en schrijven.
    Dank je voor je voorbeeld: teveel mensen/ondernemers gaan kapot, omdat ze anderen niet zien doen wat jij hebt gedaan. Je mond houden lijkt altijd makkelijker, helaas.
    Ik zal aan je verhaal denken, als ik moedig moet zijn.

  2. Mooi Marrigt. Sterke vrouw. Jij komt er wel. Volg je hart en je doelen. En je dochter heeft jouw genen, dus dat komt ook goed. ♡♥♡♥

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven