Michiel Berger

Michiel Berger, @michielb

In Januari kreeg ik van mijn vrouw een klein gelukspoppetje. ‘2010 wordt jouw geluksjaar’. Die heb ik in mijn portemonnee gedaan en had ik altijd bij me. En 2010 werd voor mij eentje om nooit te vergeten.

Het bedrijf Nedstat, dat ik ooit samen met Hans Veldhuizen oprichtte, werd overgenomen door het Amerikaanse comScore. We spraken al eerder met comScore, maar begin 2010 werden de gesprekken steeds serieuzer. En dat heeft invloed op het privé-leven. Veel late telefoontjes, online demo’s. En reisjes naar de VS. Een keer moest ik een paar dagen na het landen naar Frankrijk, om bergop te gaan fietsen voor Alpe d’Huzes. Ik was niet in topvorm. En onze zomervakantie hebben we in Nederland doorgebracht, want er moesten heel wat telefoontjes en meetings tussendoor. Maar de kinderen vonden Hellendoorn ook prima.

En ondanks dat je je maanden voorbereidt was het echte moment van overname toch heftig. Laat in de avond, hoog gebouw aan de Zuid-as. Na het tekenen van vele stukken en het vele wachten kwam het bericht van de notaris: De tegenpartij had ook getekend, het eigendom was overgegaan. En terwijl iedereen een glaasje champagne hief had ik toch bijna een traantje in mijn linkeroog. Bijna hè.

De volgende dag kwamen alle reacties. Een van de mooiste was van Werner Vogels, CTO van Amazon, die ik een paar keer gesproken heb.

“Congratulations! Smart acquisition by Comscore. RT @michielb: This just in. comScore acquires Nedstat”

Michiel_Berger_screenshot_Werner_Vogels_tweet

Maar het mooiste moment van 2010 was het weekend daarna. Ik had altijd tegen mezelf gezegd: Als ik ooit mijn bedrijf verkoop laat ik mijn kinderen iets uitzoeken in een speelgoedwinkel. En dan mogen ze 1 ding uitzoeken. Maakt niet uit wat het kost.

En dat hebben we gedaan. Het filmpje zie je hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=dulcM1P_FYg

2010 was ons geluksjaar.

8 gedachten over “Michiel Berger”

  1. @Fatima Ik zou die poppetjes juist gaan verkopen, lijkt me een gouden business! Mits ze door Michiel gebruikt zijn natuurlijk..

    Mooi verhaal en het filmpje maakt het helemaal af!

  2. Avatar foto
    Edwin de Groot

    prachtig authentiek filmpje. zo leuk om de kids door de winkel te zien struinen. vergeten ze nooit meer…..en jij ook niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven