René Smit

René Smit, topkelner

Elk jaar ben ik weer verrast voor de uitnodiging voor « Mijn moment ».

Wat moet een simpele kelner tussen al die grote namen in de evenementenwereld? Toch pak ik dit jaar met veel plezier de handschoen op. Waar 2010 nog redelijk voortkabbelend was, was 2011 het jaar van de veranderingen. Of beter gezegd aankomende veranderingen. Het moment van 2011 was voor mij het moment waarop ik letterlijk het licht zag en besloot mijn vaste baan bij het grootste pretpark van Europa op te zeggen, terug te gaan naar Nederland en te proberen om in Italië te gaan werken, vooralsnog aankomend voorjaar en zomer.

Er waren natuurlijk veel twijfels. Vaste baan, groot bedrijf, carrière enzovoort. Stemmetjes die dingen zeggen als “Wordt het geen tijd om iets op te bouwen in plaats van de wind te volgen?” Toen volgde ik de 9 days challenge van Robbert Paul de Vries (roodbaard.nu) en heb ik er besloten voor te gaan en mijn intuïtie te volgen. Immers, wat heb ik te verliezen zonder koophuis en kinderen? Bovendien is mijn manager zo aardig geweest om mij een sabbatical aan te bieden, zodat ik nog altijd een deur heb die open staat.

Dus begin december ben ik geremigreerd, nu even rustig aan het aan te doen onder het mom van freelance kelner zijn en hopelijk kan ik in het voorjaar richting Italië om bijvoorbeeld in een campingrestaurant te gaan werkeen. De eerste sollicitatie is zojuist de deur uit. Ik heb niet de illusie dat ik nu al vanuit Nederland een baan voor langere tijd daar vind met deze economische situatie, dus het is voorlopig een open einde. Maar wie weet wat er daarna op mijn weg ligt.

Andiamo!=============

2 gedachten over “René Smit”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven