Sanne Walvisch

“Ik stop ermee. Het is tijd voor nieuwe energie.” Terwijl ik de woorden uitspreek, lijkt het heel even alsof ik naast mezelf sta. Doe ik dit echt?

Als andere Grote Mensen Grote Beslissing nemen, lijkt het zo makkelijk. Lineair. Iemand overweegt iets. Voert gesprekken. Weegt voor- en nadelen. En komt zo langzaam maar zeker tot De Beslissing. Heel mindfull. De praktijk is natuurlijk weerbarstiger. Voor en nadelen buitelen over elkaar heen en spelen maandenlang tikkertje. Na uren nachtelijk gedachtewerk begint zich langzaam maar zeker iets te vormen. Op een grauwe, regenachtige woensdag in november, forenzend in een lange sliert auto’s op de A9, hak ik de knoop door. En neemt de gedachte die steeds terugkeert de vorm aan van een definitieve beslissing. Dit is het moment. Een paar uur nadat ik de auto uitstap doe ik het echt. Ik neem ontslag.

Drie jaar en vijf maanden geleden begon ik aan het tot nu toe grootste avontuur van mijn carrière. G+J Media (Uitgevers toen nog) stond aan het begin van een digitale transformatie. Ik werd gevraagd deze transformatie te leiden. Een nieuwe rol als ‘Chief Digital Officer’ bij één van de mooiste uitgeverijen van Nederland. Met de beste mensen uit het bladenvak. Een portfolio bestaande uit National Geographic, Quest, Glamour, JAN en Vogue. Met recht een droombaan.

Dromen bestaan niet. Hard werken is het. Kathedralen bouw je ook niet in één dag. Met breken, schuren, witten en lakken, bouwden we een stevige digitale fundering. Van begin af aan was ik ervan overtuigd: een veranderrol als CDO moet je niet te lang door één persoon laten invullen. Om zo de energie hoog te houden. Mijn voornemen was door te stromen zodra mijn rol sleets raakt. Die woensdag realiseerde ik me: het is zover. Zowel voor mij als voor G+J is het tijd voor een nieuwe fase. Nieuwe energie. Een nieuwe uitdaging.

Mijn CV en ik weten waar ik goed in ben.

“Sanne is een uiterst bevlogen digitaal strateeg. Doelgericht en resultaat gedreven. Een transformator met ruim een decennium ervaring in het ontwikkelen, implementeren en managen van digitale strategieën voor A-merken. Zij heeft een bewezen trackrecord aan senior executive verantwoordelijkheden zoals P&L management, het ontwikkelen en managen van succesvolle digitale (ICT, redactie en marketing) teams en new business development.”

Bruggen bouwen tussen merken, technologie, content en communities. Dat zal ik blijven doen. Niet meer per sé binnen de mediabranche. De aankomende maanden ga ik op ontdekkingstocht. Koffie drinken met mensen binnen en buiten mijn netwerk.  Ik geef mezelf drie maanden cadeau en hoop in het voorjaar te landen. Klaar om een nieuwe kathedraal te bouwen.

Sanne Walvisch (37) is (nu nog) Chief Digital Officer van G+J Media en verantwoordelijk voor de digitale strategie van merken zoals Vogue, National Geographic, Quest, Glamour, Jan en Designer Vintage. Daarbij is ze moeder van Boris en Stella en heeft ze het leven zoveel mogelijk lief. Ik drink mijn koffie verkeerd met veel melk.

18 gedachten over “Sanne Walvisch”

  1. Vond het al stoer dat je dat besluit had genomen maar nu vind ik het helemaal gaaf. Zeker omdat je de onzekerheid omarmt met het vertrouwen dat het allemaal zijn weg gaat vinden.

  2. Hartjes terug @Ellemijn en Isabel ons de weg wel wijzen. Dat geloof ik echt!

    Wat jij zegt @Gonnie! Mail je me voor een date?

  3. Ik weet hoe zo een beslissing tot stand komt. Inmiddels heb ik ervaren om te landen en te aarden ( en vervolgens te bouwen). Ik wens jou rust, ruimte en plezier toe de komende maanden en een zachte landing…

  4. Vet trots op je, gaan voor jou gevoel, de enige juiste keuze. Je bent gegroeid en klaar voor ’the next level’ . Je basis is er, nu tijd om jou nieuwe koers te bepalen, hoe mooi is dat! Beschikbaar, strand, bewegen, luisteren en sparren.. 🙂

  5. Trots op jou! Veel bereikt in een hele korte tijd! Klaar voor de volgende stap, ik twijfel er niet over, dat gaat helemaal goed komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven