Susan Hofs

Blij. Trots. Opgelucht. Het is weer gelukt!

Het is iets in het gezicht van de mensen waar ik het aan zie. Begeisterung zouden ze in het Duits zeggen. Een mooie vertaling is er eigenlijk niet. Geestdrift? Enthousiasme? Bevlogenheid? Iets in het midden daarvan. Het gevoel dat je hebt als je geïnspireerd bent en in mogelijkheden en kansen gaat denken.

Voor mij is dat het grootste te behalen doel: mensen enthousiasmeren zodat zij de volgende dag meteen gaan bellen om hun inspiratie om te zetten in acties.

Maar hoe krijg je mensen in beweging? Da’s nog niet zo gemakkelijk. Natuurlijk zit dat in een goed programma. Zorgvuldig stel je dat met je opdrachtgever samen. Deskundige sprekers, interessante workshops, leuk entertainment en een goede setting. Soms met een bekend gezicht op de sprekerslijst om publiek te trekken. Maar vaker met die gewone maar oh zo aanstekelijke verhalen van mensen uit het regionale werkveld. Mensen die het verschil al maken en hun successen met anderen willen delen. Successen die anderen in beweging brengen. Beweging naar nieuwe energiebronnen, gezondere lucht en minder troep op aarde.

En dan, als het programma in elkaar gezet is, begint het pas. Want we gaan voor die sfeer die maakt dat je niet stiekem je buurman hoeft aan te stoten om te zeggen wat je er van vindt. Maar die ervoor zorgt dat je je gewoon op je gemak voelt. Die ervoor zorgt dat je die onbekende naast je gewoon aanspreekt en je lekker vrijuit begint te praten. Jullie blijken samen op topideeën te komen.

Lukt het dit keer opnieuw om die toon te zetten? Of wordt het een bijeenkomst zonder ziel en zonder effect?

Het is iets in het gezicht. En je ziet het aan de bewegingen. Aan de manier waarop ze napraten. Geestdrift, enthousiasme, bevlogenheid. Denken in kansen en mogelijkheden. Yes! Het is gelukt! We hadden er een aantal in 2017. Mooie momenten. Een klein stapje verder in het bereiken van een schonere wereld. Mooi werk toch?


Susan Hofs is eigenaar van De Campagnefabriek, creatief bureau voor communicatie en evenementen in Lochem met veel ervaring in positieve duurzaamheidscampagnes.

1 gedachte over “Susan Hofs”

  1. Hoi Suus ..ik heb gelezen wat je schreef..en wat je allemaal hebt gedaan. Echt super en wat knap van Jouw. Wat een top vrouw met vol engerie. Gefeliciteerd meid .
    Lieve Gr Anke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven