Susan Hofs

Ai, dat doet pijn…

Je weet het. Al vanaf dat ze geboren worden. Al vanaf dat je voor de laatste keer op het kleuterplein stond. Of bij de eindmusical van groep 8. Je weet het natuurlijk al lang.

Dat er een keer een eind komt aan ‘onder je vleugels’ en ‘in jouw nest’. Aan ‘veel succes vandaag met je proefwerk’ en aan ‘hoe laat ben je thuis?’.

Dat er dan ook een eind komt aan andere dingen is eigenlijk wat minder erg. Aan alle zooi op de keukentafel. Aan verdwenen mascara en make-up remover. Aan rondslingerende handdoeken over de hele bovenverdieping.

Maar ach, het is toch wel erg stil. Coronastil voor de meeste mensen. Kinderstil voor ons. Drie dochters hebben we grootgebracht. Met trots mogen we wel zeggen. Ze kunnen goed op eigen benen staan. De oudste vertrok al 6 jaar geleden. Tegelijkertijd gingen ook de hond en mijn favoriete tante dood. Het raakte me meer dan ik dacht.

Voorbereid als ik was ging het bij de middelste beter. Dacht ik. Toch stonden we ’s avonds te huilen in haar kamertje toen ze stoer naar Groningen was vertrokken met de trein.

Een heel jaar heb ik me voorbereid op het vertrek van de jongste. Het was nog een spannend jaar tijdens de tentamens, misschien kon ik haar nog lekker een jaar op het bankje voor onze kachel houden. Maar gelukkig voor haar kon ze gewoon haar eigen leven gaan beginnen. Dik verdiend, helemaal aan toe.

Maar ai… dat doet een moederhart toch pijn. Een vaderhart ook trouwens. Je weet het al lang, het is zoals het hoort. 10 augustus 2020. Gelukkig hebben we de hond nog.


Susan Hofs is beïnvloedingspsycholoog en NEI-therapeut, ofwel specialist in praten met je eigen onderbewustzijn en specialist in gebruik maken van onderbewustzijn van je klant in je marketing.
https://neitherapiesusan.nl/
https://susanhofs.nl/

Foto: Gea Laar https://www.kijkg.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven