Vivienne Aerts

We liepen over Union Square en ik belde mijn moeder. “Hij heet Eddy en het is een rescued dog. Oh, het zou zo leuk zijn om een hondje te hebben, zo gezellig en lekker veel naar buiten.”. Mijn moeder was het er helemaal mee eens. Even op google kijken; vliegtickets voor hondjes. Toch inmiddels 5 keer per jaar zijn we wel in Nederland, voor muziek, chocola en onze vrienden en familie natuurlijk. Zo’n $600 dollar voor een enkeltje, en dan zit ie onder je stoel tussen Amsterdam en de Big Apple…. Oops.

Toen kregen we een berichtje, wil je op mijn hond passen? Pancho heette die. Pancho was een Chihuahua. Pancho was 16 jaar oud, een beetje doof en een beetje blind. Pancho had geen tanden en zijn tongetje hing naar buiten. Pancho had artrose in zijn linker achterpootje. Pancho blaft alleen maar naar grote honden. Pancho mocht mee in de tas, in de metro, naar mijn concerten in de jazzclubs. Pancho sliep stiekem in de pizzatent naast me op het bankje. Pancho mocht mee naar de ICFF waar Pancho werd gefilmd door een bekende influencer. Pancho ging viral. En Pancho was blij dat hij mee mocht. Hij had de tijd van zijn leven. En als hij moest lopen dan deed ie dat vol overgave, al strompelend en blaffend. Een oprecht blij beestje, een “trooper”, zoals Autumn, zijn baasje ons al zei. Pancho was een terugkerende gast in ons huishouden en zorgde voor gezelligheid alom.

Vivienne Aerts foto 2 IMG 1871

Afgelopen jaar was een wervelwind. NHK, de Japanse Tv maakte een documentaire over onze multi-sensory art performance project ChocoJazz by Vervool. De LP van Kenny Werner, Dave Liebman, Terri-Lynn Carrington, James Genus en mijzelf kwam uit op NewVelle Records en daarmee zong ik op Middelheim Jazz Antwerpen voor 5000 mensen publiek en in de NYC Jazz Standard. In Juni ben ik naar NL gevlogen om te zingen op de opening van de Lakenhal Leiden. Ik vloog naar LA om een event voor Berklee te organiseren, een live-recording in Capitol Records Studios bij te wonen en in de Village Studios op de piano van Oscar Peterson te pingelen. Augustus hebben we in Leiden doorgebracht om onze keuken te verbouwen en in November waren er ook 4 dagen voor een Rembrandt show van ChocoJazz. Eind November was ik in Washington DC als koordirigent voor een concert van een Indiase zangeres in Kennedy Center.

Al dat gevlieg. Wat ben ik blij dat ik geen hondje van mezelf heb genomen maar met Pancho mocht chillen als ik in de buurt was.

En als het even tegenzat dan dacht ik aan die kleine, bejaarde, beetje dove, beetje blinde, kreupele Chihuahua zonder tanden die als hij mocht, stevig door huppelde en blafte naar honden die 4 keer zo groot waren als hij. En dan dacht ik bij mezelf, als Pancho het kan, kan ik het ook.

VivienneAerts foto3

Pancho is overleden aan een hartstilstand in de handen van zijn eigen baasje bij de dokter. Onze kleine virale vriend is 16 jaar geworden.

vivienneaerts.com // chocojazz.com

            Vocaliste en songwriter Vivienne Aerts studeerde Summa Cum Laude af aan Berklee College of Music (Boston, USA) en zong met nationale en internationale jazz iconen zoals Lee Konitz, Kenny Werner, John Patitucci, Chris Potter en Dave Liebman bij onder andere the Blue Note, the Jazz Standard, North Sea Jazz en Umbria Jazz. Op dit moment woont ze in New York en werkt ze aan haar nieuwe cd met pianist Kenny Werner, daarnaast werkt ze met hem bij Berklee voor het Effortless Mastery Institute en tot slot werkt ze met haar man aan ChocoJazz/Vervool Multi-sensorische art performance projecten.

2 gedachten over “Vivienne Aerts”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven