Huub Koch

14 oktober 2021. Een paar dagen eerder heeft Henk-Jan me uitgedaagd om te gaan podcasten. Tijdens de eerste uitzendingen ontwikkelt zich een dialoog. We stellen elkaar vragen. Soms geven we antwoorden. ‘Lees jij eigenlijk wel alle Momenten of blijft dat beperkt?’ ‘Hoe is het leven als je geen ondernemer meer bent?’ ‘Wat houdt je bezig?’

10 December 2021. Ik lees en verzamel eerste zinnen uit de lijst van ‘Mijn Momenters’ die je bij ‘Bloggers’ kunt vinden: ‘Ik stelde me een wereld voor waarin ik vitaal en fit zou zijn, … ‘Ik prijs me steeds vaker gelukkig met een goede gezondheid en als zelfstandig ondernemer met, tot nu toe, voldoende werk’. ‘Masker af, we worden weer wie we zijn… Ik weet ’t, de kans is aanwezig dat ik me er niet populair mee maak, maar fok it. Hoe ouder ik word hoe ongenuanceerder ik naar de Calvijnse karaktertrek ‘bescheidenheid’ kijk’. – een koor aan stemmen zwelt aan. Net een gedicht.

16 November 2021. Na dertien podcasts besluit ik mijn boek BOHEEMSE DRAKEN IN EEN LEVEN AAN ZEE uit 2019 als uitgangspunt te nemen voor een 11-delige serie met ingesproken tekst, geluiden en muziek. Daarmee stopt de dialoog met Henk-Jan, maar we blijven elkaar via Spotify volgen. ‘Is dat Mijn Moment 2021?’ ‘Welnee’.

7 Mei 2021. Wat me bezig houdt (laatste vraag eerste alinea) is gezondheid. Dat ik na de dood van Lide in 2013 moet bijkomen van twee jaar 24/7 mantelzorgen is niet vreemd. Dat ik acht jaar later nog worstel met vermoeidheid merkwaardig. Op 7 mei 2021 merk ik wederom dat ik moeite heb mijn bed uit te komen. ‘Wil je zo nog 80 worden?’

Op die dag heb ik een besluit genomen. Het belangrijkste besluit van mijn leven: ik ben gestopt met roken. Daarna heb ik een afspraak gemaakt met mijn huisarts voor een check-up, bloedonderzoek en een verwijzing naar een orthomoleculair diëtiste. Wat wandelen betreft de 10000 stappen overschreden. Sinds ik Fatsecret als mobiele app gebruik begin ik af te vallen.

10 september 2021. Blijkbaar moet iets je spuugzat zijn om er mee te kunnen breken. Die onvrede maakt contact met de kracht die je nodig hebt, zo diep dat hij voor een aardverschuiving zorgt. Het onmogelijke blijkt mogelijk. De trilling die daarmee in gang is gezet valt niet te stoppen. Vanaf het moment dat mijn eigen gedrag veranderde gebeurde er ook iets in de buitenwereld.

Alles hangt samen. Deze ommezwaai in bewustzijn maakt dat duidelijk. Het verandert ook mijn gevoel van eigenwaarde. Dat laat ik me niet meer afpakken. Ik werd 65 in augustus. Tijd voor eenvoud. Meer dan ooit – trouw zijn aan mezelf.

12 gedachten over “Huub Koch”

  1. MOOI! Kiezen voor het Leven!
    Op een vreugdevol, vitaal, vrolijk, vervullend, vredig, vrij nieuwjaar!
    Hoewel het altijd gaat om het moment, dit moment. Een ander moment is er niet 😉
    Geniet!

    1. Inderdaad Erno, heerlijk dat nieuwe energieniveau. By-the-way: verzameling eerste zinnen is simpel samen te stellen. Surf naar Bloggers en haal overal de eerste zin vandaan en plaats die in een document.

  2. Het beste wat ik ooit gedaan heb is stoppen met roken. De kilo’s die er destijds voor in de plaats kwamen nemen sinds kort weer langzaam af. Het is een bevrijding die je modig hebt om verder te gaan.!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven