Erik Visser

Erik Visser, 1procentclub.nl

En toen was er weer een jaar voorbij en lag er een mail van Henk-Jan waarin hij ook mij vroeg mijn moment van het jaar te schrijven.

Elk jaar is tegenwoordig een verrassing. Vroeger had ik nog wel eens de illusie dat ik dat kon manipuleren maar de realiteit wijst anders uit.

Zo heb ik in 2011 mijn stichting na 11 jaar opgeheven, kan ik me zzp-er noemen met een aantal droomklanten. Ben ik in februari aan de slag gegaan als conversation manager bij Total Active Media om in augustus onverwachts alweer afscheid te nemen. Had ik de eer een van de boegbeelden te zijn voor de 1%CLUB (zie boven) en heb ik voor Giro 555 mogen werken om in november deel te worden van EEN als online campaigner. En dan zit er nog wat goeds in de pijplijn voor 2012 waar ik erg veel zin in heb.

De twee weken bij Giro555 zijn mijn professionele moment van 2011.

Zo werd ik een paar dagen daarvoor gebeld of ik die donderdag tijd had en langs zou kunnen komen. Die donderdag zaten Jeltje Zijlstra, Denis Doeland en ik samen met het campagne team van Giro555 het door ons geformuleerde social media plan te bespreken om er daarna vol in te springen. Een nieuwe stap voor Giro 555 en de daaraan gekoppelde samenwerkende hulporganisaties.

Jeltje stelde een vrijwilligers-dream team samen van meer dan 30 mensen met bijzondere netwerken, passie en kunde zodat we bijna 24/7 alle sociale media kanalen konden beheren, stroomlijnen en zelfs actief de grenzen daarvan konden verkennen.

De interactie tussen de vrijwilligers onderling, ons en het Giro555 campagneteam was waanzinnig. De professionaliteit en toewijding spatte eraf. Zodat het ondanks het onderwerp twee weken buitengewoon genieten was van de mensen en dat wat we samen wisten te bereiken binnen een hectische steeds veranderde samenstelling en situatie.

Erik 110808 22tracks giro555

De 100% improvisatie hebben we afgesloten met een 22tracks playlist (dank @denisdoeland en @venz_) samengesteld door de luisteraars, lezers / bezoekers van dj’s, muzieksamenstellers, radiomakers, bloggers en liefhebbers. Wat veel verschillende liedjes opleverde die samen het gevoel van Nederland hoorbaar maakten bij deze humanitaire ramp in de Hoorn van Afrika. Met als pareltje de bijdrage van Kenyans4Kenya die samen met hun tienduizenden volgers een nummer uit hadden gekozen. Je kunt de nummers hier nog terugluisteren.

Uiteindelijk is er voor de Hoorn van Afrika meer dan 25 miljoen euro opgehaald. Een bedrag waar we als Nederland trots op mogen zijn en waar velen door geholpen zijn en worden. Het is geweldig dat ik daaraan heb mogen meewerken.

Mijn privé moment uit 2011 is van een heel andere orde. Het is juist een schrijnend voorbeeld van het falen van school na er jaren aan getrokken te hebben. Begin december heb ik mijn oudste zoon van school gehaald. Op dit moment is hij een maand thuis waarin ik samen met hem zoek ben naar een manier van leren die bij hem past. Zodat hij weer met vertrouwen kan genieten van het leren. Het is een dramatisch dieptepunt maar toch ook een hoogtepunt want dit is het begin van de oplossing die 2012 tot een bijzonder jaar voor hem zal maken.

Erik zoon

De beste wensen mensen. Laten we samen 2012 onvergetelijk goed maken.

6 gedachten over “Erik Visser”

 1. Hoi Erik,

  Je verhaal over je zoon triggert mij. Zie dat Sandra ook gereageerd heeft en een aantal opties heeft voorgelegd. Ik ken de Amsterdamse situatie rondom scholen vrij goed.
  Mocht je het willen spreek ik graag een keer met je af! Benieuwd welke school je hem nu vanaf hebt gehaald? Op de levantkade zit decstichting Taalhulp met expert Heleen de Wit. Ik heb hele goede ervaringen met haar en diverse kinderen die ik ooit door verwees toen ik nog in de directie van bao De Achthoek werkzaam was en ‘leerlingenzorg’ in mijn portefeuille had.
  Dyslectie vraagt om een kundige aanpak en hoop oprecht dat dat in 2012 lukt. Ik kan je ook in contactbrengen met Jacqueline van Diepen van de Achthoek. Ik hoop niet dat het dezevschool was waar je zoon op zat.
  Mocht je contact willen, hier mijn gegevens: http://www.bloeifactor.nl
  Of mail harriet@bloeifactor.nl Heel veel succes voor jullie!

 2. Wat een prachtige foto!

  Besef me dat ik je de laatste tijd gemist heb. Twitter is te druk en teveel ruis. Mooi voornemen om in 2012 snel en vooral vaker samen koffie te drinken!

  Lfs

 3. Hallo Hariet,

  Dank je wel voor je uitgebreide reactie en aanbod. Het wordt zoals het er nu uitziet een behoorlijke kluif om die goede school te vinden. Ook omdat ik niet het risico wil lopen dat hij op de andere school ook niet de juiste begeleiding vind. Het verdriet van het verliezen van vrienden en het aangaan van nieuwe is al één keer te veel.

  Deze maand zijn we bezig om hem op papier in kaart te brengen zodat de toekomstige school precies weet wat ze aan ‘m hebben en er een handelingsplan op kunnen schrijven. In de hoop dat dit de kans op een misser minimaliseert.

  Zodra we dat beeld compleet hebben maak ik graag gebruik van je kennis in kunde om scholen te vinden die in aanmerking zouden kunnen komen.

  De school waar hij zat is de BOE (basisschool oosterlijke eilanden) en vind het bijzonder jammer dat het daar niet gaat lukken. Ze komen in januari nog met een mogelijke oplossing maar een hele kleine kans dat dat gaat lukken.

 4. Hoi Erik,

  Neem gerust contact met me op! Vergeet niet ook de Stichting Taalhulp te betrekken! Ze zijn gespecialiseerd in dyslectie.
  Ik ken de BOE. Wellicht kunnen zij deze begeleiding in hun plannen meenemen, weet niet of dat nog een optie is.
  Hoop dat er snel duidelijkheid komt, een wissel in groep 7 is namelijk ook niet echt fijn.
  Bel me gerust!

  Groet! Harriët

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven