Gonnie Spijkstra

Het was het moment dat ik naar mijn gevoel luisterde. Ik nam het besluit op de laatste dag bij Telegraaf Media Groep, na een week van afscheid nemen. Een feestje met alle lieve collega’s, op taart trakteren, de afscheidsmail, een laatste lunch en uitgezwaaid worden bij de uitgang. “Veel plezier bij Zoover!”. Knikken en glimlachen.

Die laatste week was ik nog bijzonder hard aan het werk. Ik lichtte mijn visie op social toe, als input voor de vacature. Het contract voor Facebook Instant Articles moest rond. Daarover schreef ik nog een artikel voor Adformatie.

Ik noemde dat harde werken lachend ‘een laatste stuiptrekking’, maar besefte meer en meer dat ik de journalistiek ontzettend ging missen. De relevantie van het nieuws, de volumes en de impact. Het technische aspect van social en de data. En niet te vergeten de contentstrategie, iets dat ik geweldig bleek te vinden en waar ik me misschien wel als freelance specialist op wil gaan richten, later als ik groot ben.

Het gevoel van twijfel over mijn volgende baan noemde ik lachend ‘cognitieve dissonantie’. Dat gevoel heeft toch iedereen na het maken van een belangrijke beslissing? Want belangrijk vond ik het. Na 8 jaar De Telegraaf moest ik een goede stap maken. Een toffe functie bij een groot merk.

Het was het moment dat ik naar mijn gevoel luisterde. Ik, die altijd zo in mijn hoofd zit. Die een keuze maakt met een lijst van plussen versus minnen in Excel. Die aan mindfulness en yoga doet om even uit alle gedachten te komen. Die rationeel heel goed kon benoemen waarom ze bij Zoover ging werken.

Mijn gevoel zei iets anders. Dat werd duidelijk toen ik voor aanvang van die laatste dag een drankje ging doen met Lucien, eigenaar van Nine Connections. Ik ken Lucien ruim twee jaar en er was meteen een klik. Hij is slim en grappig en meetings met hem lopen altijd uit omdat er zoveel te lachen valt. Waar ik normaal snel geïntimideerd raak, kan ik bij hem gewoon mezelf zijn.

Ik vroeg Lucien twee jaar geleden om een tool te bouwen waarmee we veel effectiever konden tweeten. Dat leverde hij. Met zijn tool hebben we het verkeer verviervoudigd. Dit product verkoopt Nine Connections nu aan uitgevers over de hele wereld. We maakten vaak grappen over dat ik gewoon bij hem moest komen werken. Dan kon ik ‘voor mijn eigen kindje’ zorgen. Iets hield me tegen. Want was dit dan die goede stap? Als ik geen merk kon noemen, maar moest gaan uitleggen wat ik ging doen? Nu weet ik: ego.

Toen was dus het moment dat ik naar mijn gevoel luisterde. Ik ga in januari bij Nine Connections aan de slag. “Wie?”, zeg je? Dat leg ik je graag een keer uit. Ik weet in ieder geval dat ik ga doen waarvan ik salto’s kan maken. Met content en data bezig zijn, het algoritme van Facebook doorgronden, veel inzichten krijgen, een visie uitdragen. Veel lachen en mezelf zijn. Wat voelt dit goed.

Biografie

Gonnie Spijkstra (36) is heel gelukkig met haar nieuwe baan bij Nine Connections. En natuurlijk met Floris, hun dochter Jente (22 maanden) en hun fijne huis in Amsterdam.

11 gedachten over “Gonnie Spijkstra”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven